Bota Botë e Çuditshme

Zbulohet një kafshë qen-dhelpër në Brazil, e para e këtij lloji në botë!

Hibridi i parë i konfirmuar ndonjëherë qen-dhelpër i quajtur ‘dogxim’ është gjetur në Brazil. Siç raportohet, kafsha u zbulua kur u godit nga një automjet dhe u dërgua te veterineri në vitin 2021, por stafi nuk mund të kuptonte nëse ishte qen apo një dhelpër. Shkencëtarët nga universitetet lokale kanë kryer teste gjenetike të shumta dhe përcaktuan se ishte gjysmë qen dhe dhelpër; nëna e saj ishte një dhelpër ‘pampas’ dhe babai një qen shtëpiak.

Ata vunë re se kishte një përzierje të pazakontë të karakteristikave të qenit dhe dhelprës, me veshë të mëdhenj me majë, gëzof të trashë dhe një hundë të gjatë të hollë. Edhe pse ishte shumë e matur ndaj njerëzve, ajo u ngroh me ta dhe madje i lejoi ta përkëdhelin.

Kafsha refuzoi ushqimin, por hante brejtës të gjallë, lehte si qen dhe ndonjëherë luante me lodra, por lëvizte si dhelpër. Qeni-dhelpër ngordhi në fillim të këtij viti nga shkaqe të panjohura.