Botë e Çuditshme

3.2 milionë lodra Calico Critters janë hequr nga tregu, shkak frika nga mbytja dhe vdekjes së dy fëmijëve…

Më shumë se 3.2 milionë lodra Calico Critters po tërhiqen nga frika se ato paraqesin një rrezik mbytjeje për fëmijët, thanë zyrtarët të enjten. Komisioni për Sigurinë e Produkteve të Konsumatorit dhe Epoch Everlasting Play, nga Pine Brook, New Jersey, njoftuan së bashku tërheqjen.

Ata po bëjnë thirrje për kthimin e të gjitha figurave dhe kompleteve të kafshëve të grumbulluara Calico Critters që shiteshin me shishe dhe aksesorë biberoni, tha komisioni në një deklaratë. Kompania është e vetëdijshme për tre incidente që përfshijnë aksesorin e biberonit, duke përfshirë dy vdekje, njëra prej tyre përfshin një 2-vjeçar në 2018 në New Mexico dhe tjetri një 9-muajsh që vdiq në 2015 në Japoni, tha komisioni.

Shumica e lodrave u shitën në Walmart dhe Meijer dhe në faqen e internetit të kompanisë dhe Amazon. Kompania në një deklaratë, u shpreh:

Nëse keni aksesorët e shisheve dhe biberonit të tërhequr, ju lutemi hiqni menjëherë nga fëmijët.