Food & Drink Health & Beauty

Gjithçka që duhet të dini për bananen, një frut i pasur me vlera ushqyese!

Të gjithë jemi rritur duke dëgjuar “një mollë në ditë e mban mjekun larg”, por rezulton se përfitimet e një bananeje në ditë mund të jenë po aq të mira. Bananet janë të mbushura me vitamina dhe lëndë ushqyese dhe kur hani një banane rregullisht, ato ndihmojnë në ruajtjen dhe përmirësimin e shëndetit tuaj të përgjithshëm .

Me fjalë të tjera, ngrënia e një bananeje në ditë është padyshim mënyra për të qenë të shëndetshëm.

Megjithatë, është e rëndësishme të mbani mend që të mos e teproni me marrjen e përditshme të bananeve. Sipas Healthline, duhet t’i përmbaheni rekomandimit për një ose dy banane në ditë, por jo më shumë se kaq.

Ngrënia e tepërt e çdo ushqimi, qoftë edhe një ushqimi aq i shëndetshëm sa bananet, mund të çojë në shtim në peshë ose mungesë të lëndëve ushqyese. Ka shumë përfitime për trupin tuaj kur hani një banane çdo ditë.

Sipas një rishikimi të studimit të vitit 2017 në Nutrition Bulletin, bananet përmbajnë niseshte rezistente, e cila punon për të rritur prodhimin e acideve yndyrore me zinxhir të shkurtër – thelbësor për shëndetin e zorrëve. Pra, ne mund të falënderojmë bananet për stabilizimin e zorrëve tona dhe sigurimin e lëndëve ushqyese për mikrobiomën tonë.