Food & Drink Health & Beauty

Lëngu i bananes, këto janë përfitimet shëndetësore…

Lëngu i bananes është një pije ushqyese si për fëmijët ashtu edhe për të rriturit. Përveç të qenit të shijshëm, shakes me banane ofrojnë përfitime të shumta shëndetësore. Me një dietë të ekuilibruar dhe një gotë lëng bananeje, mund të fitoni ose humbni peshë. Vlera ushqyese e pijes së bananes përfshin një bollëk të proteinave, fibrave dietike, vitaminave dhe mineraleve.

Fruti i bananes është edhe ushqyes dhe i shijshëm. Ai përmban shumë minerale dhe komponime të tjera, si 27 g karbohidrate, 3 g fibra, 10 mg vitaminë C, 88 g ujë, 105 kalori, 422 mg kalium dhe 14 g sheqer. Këto janë përbërës të përbashkët. Ky frut është i pasur me magnez dhe vitaminë B6.

Ky frut ndihmon në rikthimin e elektroliteve dhe karbohidrateve komplekse, duke mbajtur kështu një metabolizëm të brendshëm optimal. Ai përmban kalium, i cili ndihmon në eliminimin e natriumit nga urina. Përfitimet shëndetësore të lëngut të bananes e bollshme në minerale, si dhe mikronutriente.

Qumështi përmban kalcium, magnez dhe kalium. Një pjesë gjysmë filxhani me banane siguron 11% të dozës së rekomanduar ditore të kaliumit. Kalciumi promovon kocka dhe dhëmbë të shëndetshëm, ndërsa kaliumi është i dobishëm për zemrën. Vitamina B12 e gjetur në qumështin e skremuar ndihmon në menaxhimin e lodhjes, anemisë, melankolisë dhe kapsllëkut. Bananet përmbajnë vitaminë C, e cila ndihmon në forcimin e sistemit imunitar.