Love & Sex

Hormoni i ri i cili do të rikthejë pasionin në jetën tuaj seksuale ‘të vyshkur’!

Një injeksion hormonal mund të turbokarikojë jetën seksuale të çifteve në dhomën e gjumit. Vetëm dy doza të një kimikati të quajtur kisspeptin u zbuluan se rritin dëshirën seksuale të burrave dhe grave në dy studime. Ky medikament gjithashtu i ndihmoi meshkujt duke u dhënë atyre ereksione më të forta.

Shkencëtarët në Kolegjin Imperial në Londër testuan trajtimin tek 64 pacientë të National Health Service të pakënaqur me jetën e tyre seksuale. Profesor Waljit Dhillo tha:

 Ishte shumë inkurajuese të shihje të njëjtin efekt nxitës si te femrat ashtu edhe te meshkujt.

Rreth një në pesë britanikë bëjnë seks një herë në javë ose më shumë, sipas sondazheve të YouGov. Kisspeptin është një hormon natyror që ndihmon trurin të përqendrohet në zgjimin dhe të reagojë ndaj ardhjeve ose sinjaleve nga partnerët. Gjithashtu redukton drojën kur dikush ndizet, duke ngadalësuar aktivitetin në pjesë të caktuara të trurit. Duke shkruar në revistën “Jama Network Open”, shkencëtarët thanë se nivelet e ulëta mund t’i bëjnë njerëzit shumë të vetëdijshëm ose të turpëruar për t’u zhgënjyer ose të humbasin fare shenjat e të dashuruarve.

Një studim me 32 burra zbuloi se ereksioni i tyre u rrit me 56 për qind dhe skanimet treguan se truri i tyre ishte më i emocionuar nga videot erotike pas trajtimit me kisspeptin. Ata gjithashtu kishin më shumë gjasa të ishin të lumtur me jetën e tyre seksuale. Një pjesëmarrëse 44-vjeçare e quajti atë që të ndryshonte jetën dhe tha:

Javën që pata infuzionin e kisspeptinës ne ngjizëm djalin tonë.

Hulumtimet e veçanta mbi gratë zbuluan aktivitet shtesë të trurit në rajone të lidhura me pasionin. Dhe ata raportuan se ndiheshin “më seksi” në krahasim me ata pa trajtim. Autori i studimit Dr Alexander Comninos tha:

Dëshira e ulët seksuale mund të jetë shqetësuese dhe të ketë një ndikim të madh në marrëdhëniet, shëndetin mendor dhe fertilitetin. Edhe pse është relativisht e zakonshme, opsionet e trajtimit tek femrat janë të kufizuara dhe tek meshkujt aktualisht nuk ka trajtime dhe asnjë në horizont. Ne ofrojmë provat e para që kisspeptina është një terapi potencialisht e sigurt dhe efektive si për gratë ashtu edhe për burrat me dëshirë të ulët seksuale shqetësuese.

Shkencëtarët tani planifikojnë të kryejnë prova më të mëdha për të provuar se kisspeptina mund të përdoret për të rritur jetën seksuale të britanikëve.