Botë e Çuditshme

Kishte humbur në stacionin hapësinor tetë muaj më parë, astronautët gjejnë domaten!

Astronautët e misionit Expedition 70 zbuluan së fundmi gjatë transmetimit të drejtpërdrejtë se kishin gjetur në Hapësirë domaten e humbur 8 muaj më parë. Administratori i agjencisë amerikane të hapësirës NASA, Bob Kamana, i pyeti astronautët nëse humbën diçka në ISS Ndërkombëtare, çfarë po kërkojnë ende dhe më pas astronauti Jazmin Mogbeli zbuloi një detaj.

Praktikisht u përmend rasti i zhdukjes së domates, e cila ishte humbur në ISS para 8 muajsh. Ajo u humb nga astronauti i NASA-s Frank Rubio kur e mori në mars 2023. Mogbeli tha se:

Ne gjetëm diçka që dikush e kërkon prej kohësh. Miku ynë Frank Rubio, i cili shkoi në shtëpi, u akuzua për një kohë të gjatë se kishte ngrënë një domate. Por tani mund ta shfajësojmë. Ne gjetëm një domate.

7 anëtarë të ekuipazhit folën gjatë transmetimit për evolucionin e ISS gjatë 25 viteve të fundit, si dhe për jetën dhe punën në stacionin hapësinor. Domatja e vogël ishte “korrja” e fundit nga eksperimenti Veg-05 që Rubio po monitoronte. Pas korrjes më 29 mars të këtij viti, çdo astronauti në ISS iu dha një qese me mostra domate, por Rubio-s i mbaruan domatet para se të mund t’i shijonte.