Auto & Moto

Modeli amerikan i Mercedes-Benz EQE gati për t’u kualifikuar për kredi tatimore!

Çmimet për Mercedes-Benz EQE të ardhshëm janë lëshuar dhe SUV-i luksoz i ndërtuar në Tuscaloosa, Alabama, duhet të kualifikohet për disa kredi federale tatimore të gjelbër të makinave. Konkurrenti i mesëm Tesla Model Y do të ketë një çmim fillestar prej 79,050 dollarë, duke përfshirë tarifat e destinacionit, që e merr atë nën kufirin e çmimit prej 80,000 dollarë për kamionët dhe SUV-të.

Mercedes-Benz ka ndërmarrë hapin e pazakontë të çmimit të SUV-ve me dy rrota EQE 350+ dhe EQE 350 4MATIC SUV me të gjitha rrotat. Të dy modelet vlerësohen secila me 288 kf, por versioni me të gjitha rrotat ka 564 lb-ft çift rrotullues krahasuar me 417 lb-ft të motorit me dy rrota. Modeli me lëvizje me të gjitha rrotat përshpejton në 60 mph në 6.2 sekonda, që është vetëm një tik-tak më i shpejtë se shpejtësia 6.3 sekondash e motorit me dy rrota.

Dallimi më i madh ka të ngjarë të jetë se sa larg mund të lëvizin midis karikimeve të paketave të tyre të baterive 90.6 kilovat-orëshe, e cila nuk është njoftuar ende. Kjo paketë do të ndërtohet jo shumë larg nga fabrika në Bibb County, e cila ndihmon në përmbushjen e rregullave për marrjen e kredive tatimore të përcaktuara në Aktin e Reduktimit të Inflacionit, i cili kërkon që paketat të montohen në Amerikën e Veriut për një pjesë të kredisë së plotë prej 7,500 dollarësh.

Detaje të mëtejshme mbi furnizimet me minerale kritike, të cilat duhet të merren nga Amerika e Veriut ose partnerët e tregtisë së lirë për t’u kualifikuar për më shumë kredi, nuk janë njoftuar pasi Departamenti i Thesarit është ende duke punuar për certifikatat përfundimtare.

Versione me çmim më të lartë të EQE do të ofrohen gjithashtu që janë mbi kufirin, duke përfshirë SUV-in 89,500 dollarë EQE 500 4matic, i cili ka një sistem me lëvizje me të gjitha rrotat 536 kuaj fuqi. Më shumë detaje, duke përfshirë gamën, do të publikohen më afër kur EQE SUV të dalë në shitje këtë pranverë.