Health & Beauty

Mos i besoni më këto mite lidhur me prerjen e flokëve!

Prerja e flokëve gjatë hënës së plotë do të bëjë që flokët tuaj të rriten më shpejt. Mit apo realitet? A janë disa stinë më të mira për të prerë flokët se të tjerat? Zbuloni tani gjithçka rreth prerjes së flokëve.

Koha apo stina ideale për të prerë flokët thjesht nuk ekziston. Sugjerohet që të prisni flokët përpara se të shkoni në pushimet verore për të shmangur dëmtimin e mëtejshëm të flokëve nga efektet e detit dhe rërës. Por, është një çështje se çfarë ju përshtatet më shumë personalisht. Nuk ka kohë të përsosur për të rritur flokët tuaj.

Çfarëdo stine që ju ndodh të shkoni në sallon, flokët tuaj nuk do të rriten më shpejt për shkak të motit. Flokët rriten mesatarisht midis 0,5 dhe 1,5 cm çdo muaj dhe asgjë që bëni nuk mund ta ndryshojë këtë. Disa gjëra të tilla si stina ose sëmurja mund të ndikojnë në shkëlqimin dhe shëndetin e përgjithshëm të flokëve tuaj, por jo në shpejtësinë me të cilën ata rriten.

Një tjetër mit i zakonshëm është se një prerje e rregullt do të ndihmojë që flokët tuaj të rriten më shpejt. Flokët tuaj do të rriten gjithmonë me të njëjtën shpejtësi. Ju mund të mendoni se do të rritet më shpejt pasi është në gjendje më të mirë, dhe një prerje e rregullt e majave të flokëve të jep përshtypjen e flokëve të bukur, megjithatë është joreale të mendosh se prerja e majave do të bëjë që rrënjët të rriten më shpejt!

Prerja e flokëve gjatë hënës së plotë nuk do të bëjë që flokët tuaj të rriten më shpejt. Ky mit nuk është vërtetuar kurrë. Vetëm imagjinoni sikur kjo të ishte e vërtetë…çdo sallon në botë do të ishte i hapur nga mesnata!