Botë e Çuditshme Tech

Mund të postojnë në Instagram dhe luajnë muzikë, e kemi fjalën për syzet inteligjente Ray-Ban!

Meta ka përditësuar syzet e saj inteligjente Ray-Ban Meta për t’u dhënë atyre më shumë veçori. Kjo përfshin një veçori të re që ju lejon të publikoni histori në Instagram pa pasur nevojë të hiqni telefonin tuaj. Mund të thuash thjesht “Hej Meta, shpërndaje foton time të fundit në Instagram” nëse ke bërë tashmë një foto, por edhe “Hej Meta, posto një foto në Instagram” nëse dëshiron ta bësh menjëherë.

Përveç kësaj, tani është e mundur të aktivizoni Amazon Music me një komandë zanore dhe të kontrolloni tingullin duke përdorur kontrollet në vetë pajisjen ose me zërin tuaj. Nëse keni një llogari Calm mund të dëgjoni një meditim të drejtuar në syzet tuaja inteligjente duke përdorur komandën zanore. Muajin e kaluar, Meta prezantoi gjithashtu AI multi-modale për syzet inteligjente Ray-Ban pas muajsh testimi. Kjo i lejon ata të funksionojnë si një vegël AI e pavarur nga telefoni, e ngjashme me pajisjet Rabbit R1 dhe Humane AI Pin.

Rikujtojmë, se marka e njohur e syzeve “Ray-Ban” festoi vitin e kaluar 93-vjetorin, duke u kthyer në një prej simbolet më të rëndësishme të modës. Teknologjia e këtyre syzeve ka qenë gjithmonë unike. Syzet e para “Ray-Ban” nuk ishin për përdorim të gjerë. Në vitin 1930, aviacioni amerikan u kërkoi prodhuesve të optikës të krijonin një pale syze që do të mbronin sytë e pilotëve amerikanë nga dielli, model i cili u quajt Aviator. Në ato kohë këto syze ishin të kufizuara vetëm për aviatorët dhe nuk shiteshin në treg masivisht.

Ajo që i ka bërë syzet ikonike kaq të dashura është fakti se ato kanë thjerrëza të pabesueshme me ngjyra të ndritshme, të qarta dhe një veshje speciale antireflektuese. Përkundër kornizës së hollë, ato kanë 7 shtresa me fibra karboni, duke bërë që pesha e tyre të jetë shumë e lehtë dhe i bën shumë praktike. Zhurma rreth syzeve të diellit Aviator filloi krejt papritur sidomos gjatë Luftës së Dytë Botërore kur gjenerali Douglas MacArthur u fotografua duke zbritur në një plazh në Filipine me modelin aviator “Ray-Ban”.