Health & Beauty Lifestyle

Si të pastroni një makinë larëse enësh nëpërmjet 5 hapave të thjeshtë!

Lavastovilja e pastër është thelbësore për enët e pastra, por është një tjetër pajisje që shpesh neglizhohet kur bëhet fjalë për rutinat tona të pastrimit. Megjithatë, pjesët e ushqimit, yndyrat dhe papastërtitë mund të bllokohen lehtësisht brenda makinës, gjë që mund të lërë shenja të shëmtuara në pjata dhe gota, të krijojë erëra të këqija dhe në fund të dëmtojë lavastoviljen tuaj.

Për fat të mirë, mbajtja e lavastoviljes tuaj të pastër nuk duhet të jetë një detyrë e mundimshme. Fshirja e pjesës së brendshme dhe heqja e pjesëve të dukshme të ushqimit nga filtri pas çdo larje janë punë të shpejta që mund t’i bëni rregullisht për të ndihmuar në shmangien e dëmtimit afatgjatë. Ndërkohë, elementët kryesorë të pastrimit natyral si uthulla e bardhë dhe soda e bukës mund të jenë po aq efektive në pastrimin e gazit të lavastoviljes sa janë kur pastroni furrën, mikrovalën dhe frigoriferin. Lexoni për të gjitha këshillat e ekspertëve që duhet të dini…

Sa shpesh duhet ta pastroni një makinë larëse enësh?

Nëse e përdorni çdo ditë lavastoviljen tuaj, duhet të synoni të bëni një pastrim të thellë mujor të pjesës së brendshme me një pastrues të specializuar pjatalarëse ose një nga alternativat natyrore më poshtë, së bashku me mirëmbajtjen e rregullt të filtrit, skajeve të derës dhe pjesës së jashtme.

Kjo përfshin heqjen e rregullt të copave të ushqimit nga brenda pusit të filtrit, qoftë pas çdo ngarkese ose sa herë që vëreni mbeturina dhe fshirjen e dyerve brenda dhe jashtë për të hequr qafe çdo papastërti ose pikim.

Si të pastroni një makinë larëse enësh?

1. Hapni lavastoviljen tuaj të pastër duke hequr të gjitha raftet dhe mbajtëset e enëve, së bashku me filtrin, të cilin mund ta pastroni veçmas.

2. Fshini pjesën e brendshme të makinës larëse enësh, duke u kujdesur të hiqni çdo grimcë të dukshme ushqimore dhe mbeturina dhe duke i kushtuar vëmendje të veçantë krahëve spërkatës dhe pjesës së poshtme të makinës tuaj. Një furçë dhëmbësh mund të jetë e dobishme për të ndihmuar në heqjen e çdo grimce ushqimi që është vendosur në lavastoviljen tuaj.

3. Kryeni një cikël pastrimi në makinën tuaj. Ju mund të zgjidhni një pastrues të specializuar, i cili do të përmbajë kimikate për të tretur dhe pastruar çdo yndyrë dhe papastërti, ose të zgjidhni një alternativë natyrale, si uthulla e bardhë ose sode buke, për të lënë pa njolla brendësinë e pjatalarëses suaj.

4. Pasi kjo të përfundojë, mund të pastroni derën e lavastoviljes si brenda ashtu edhe jashtë. Thjesht fshijeni me një leckë ose sfungjer të lagur me mikrofibër dhe kini kujdes të veçantë nëse pjesa e brendshme e makinës larëse enësh është çelik inox, pasi disa produkte pastrimi duke përfshirë produkte me bazë zbardhuesi mund të shkaktojnë dëme.

5. Vendosini përsëri në vendin e tyre raftet e pastra dhe mbajtëset e enëve dhe kështu keni përfunduar.