Bota

U jepte doza të larta insuline pacientëve/ Infermierja “serial killer” dënohet me burgim të përjetshëm!

Një ish-infermiere që vrau të paktën tre pacientë dhe u përpoq të vriste më shumë se 12 të tjerë në institucionet e infermierisë në të gjithë Pensilvaninë është dënuar me burgim të përjetshëm, tha prokurori i përgjithshëm i shtetit.  Por familja e njërës prej viktimave të saj tha se drejtësia e saj e vërtetë nuk ka ardhur ende.

Heather Pressdee u deklarua fajtore për tre akuza për vrasje të shkallës së parë dhe 19 akuza për për të kryer vrasje, tha zyra e Prokurorit të Përgjithshëm të Pensilvanisë. Pressdee, 41 vjeç, u deklarua fajtore, tha avokati i saj Phillip DiLucente. Si pjesë e marrëveshjes për pranimin e fajësisë, një gjykatës i kontesë Butler e dënoi Pressdee me tre dënime të njëpasnjëshme të përjetshme për tre akuzat e vrasjes ” plus 380 deri në 760 vjet burgim të njëpasnjëshëm për 19 akuzat e tentativës kriminale për të kryer vrasje”, tha zyra e prokurorit të përgjithshëm.

E pandehura helmonte pacientët për të cilët kujdesej. Ky dënim i përjetshëm nuk do të rikthejë jetët e humbura, por do të sigurojë që Heather Pressdee të mos ketë kurrë një mundësi tjetër për të shkaktuar dëme të mëtejshme.

Pressdee qëllimisht u dha doza vdekjeprurëse të insulinës pacientëve në pesë objekte të kujdesit në qarqet Allegheny, Armstrong, Butler dhe Westmoreland midis viteve 2020 dhe 2023.Disa nga pacientët nuk kishin as nevojë për insulinë, tha zyra e Prokurorit të Përgjithshëm. CNN pyeti avokatin e Pressdee për motivin e saj, por nuk ka marrë një përgjigje. Disa nga të afërmit e viktimave dhanë deklarata për ndikim në gjykatë. Vajza e viktimës Irene Simons tha se:

Nuk do ta falë kurrë Pressdee për atë që bëri.

Si u përpoq infermierja të fshihte krimet e saj?

Pressdee pranoi se ka dëmtuar, me qëllimin për të vrarë 19 pacientët, të moshave 43 deri në 104 vjeç, tha zyra e Prokurorit të Përgjithshëm, sipas një ankese penale të paraqitur kundër ish-infermieres. Ajo shpesh administronte insulinë gjatë orëve të turnit të natës me staf të ulët, ndërsa punonte me karrocën e barnave në objekte, thuhej në kallëzimin penal.

Pressdee shpesh ndërmerrte hapa për të siguruar që viktimat e saj të vdisnin përpara ndryshimit të turnit, në mënyrë që ato të mos dërgoheshin në spital ku skema e saj mund të zbulohej përmes testeve mjekësore, siç janë testet e peptidit C.