Tech

WhatsApp po merr një chatbot me inteligjencë artificiale!

Chatbot-et e AI-së po depërtojnë edhe në WhatsApp. Meta tani po teston shtimin e chatbotit Meta AI në shërbimin e mesazheve. Bëhet fjalë për një test që aktualisht po zhvillohet brenda versionit më të fundit të aplikacionit si për iOS ashtu edhe për Android. Për momentin, testi është i disponueshëm vetëm për ata që kanë të vendosur anglisht si gjuhën e tyre WhatsApp.

Sidoqoftë, është një test i kufizuar, që do të thotë se jo të gjithë ata që kualifikohen mund ta shohin ende chatbotin e Meta AI në WhatsApp. Deri më tani, ai ka shkuar drejtpërdrejt në vende të zgjedhura, përfshirë Indinë, por vetëm për një numër të kufizuar njerëzish.

Vitin e kaluar WhatsApp prezantoi mundësinë e dërgimit të fotove dhe videove me rezolucion të lartë, por përdoruesit duhej ta zgjidhnin manualisht dhe individualisht atë përmbajtje e cila përfundimisht nuk ishte një zgjidhje ideale. Megjithatë, kjo është gati të ndryshojë.

Një përditësim i ri për aplikacionin WhatsApp sjell mundësinë për të dërguar automatikisht të gjitha fotot dhe videot në HD duke përdorur një buton të ri të Cilësisë së Ngarkimit të Medias për të zgjedhur cilësinë e ngarkimit të medias, që ndodhet në menynë Ruajtja dhe të dhënat.

Kur përdoruesi zgjedh opsionin “Cilësia standarde”, marrësi do të marrë median në një skedar të ngjeshur me qëllimin e dërgimit më të shpejtë duke ruajtur një cilësi më të ulët. Nga ana tjetër, cilësia HD zë gjashtë herë më shumë hapësirë dhe do të dërgohet më ngadalë.

Aktualisht, përdoruesit e aplikacionit mund të postojnë video deri në 30 sekonda në storiet e tyre, por versioni beta e rrit gjatësinë e tyre në 1 minutë. Por, mesa duket ky funksion është i disponueshëm vetëm për testuesit beta të WhatsApp në Android. Aplikacioni popullor i mesazheve ende nuk e ka konfirmuar se kur kjo veçori do të jetë e disponueshme për të gjithë.