Bota Design

Zbuloni ndërtesën më të madhe të zyrave në botë!

Qyteti belg i Antwerpen mund të njihet si qendra e tregtisë së diamanteve në botë, ndërsa shumica e gurëve të përafërt janë minuar në Rusi ose Afrikë. Por rreth 150 milje në veri të Mumbait, Indi, ndodhet një kryeqytet më pak i njohur: Surati, ku janë prerë rreth 90% e të gjithë diamanteve të planetit. Tani, qyteti në shtetin Gujarat ka një ndërtesë rekord për të strehuar industrinë e tij të madhe.

Bursa Surat Diamond e sapohapur është faturuar si një “destinacion me një ndalesë” për mbi 65,000 profesionistë të diamanteve, duke përfshirë prerës, lustrues dhe tregtarë. Duke shfaqur një varg prej nëntë strukturash drejtkëndëshe që derdhen nga dhe të ndërlidhura nëpërmjet një “shpize” qendrore, kompleksi i gjerë 15-katësh është ndërtuar në më shumë se 35 hektarë tokë.

Arkitektët e qendrës tregtare thonë se ajo përfshin mbi 7.1 milionë metra katrorë sipërfaqe, që do të thotë se ka tejkaluar Pentagonin si ndërtesa më e madhe e zyrave në botë. Projekti është vendosur të mirëpresë banorët e tij të parë në nëntor pas katër vitesh punë ndërtimore, dy prej të cilave u penguan nga vonesat e lidhura me Covid-in. Ajo pritet të hapet zyrtarisht më vonë këtë vit nga kryeministri indian Narendra Modi, i cili ka lindur në Gujarat dhe më parë ka shërbyer si kryeministër i shtetit.

Fotot e reja ofrojnë një vështrim në dyshemetë e mermerta dhe atriumet e mbushura me dritë që lidhin mbi 4700 hapësira zyrash, të cilat gjithashtu mund të dyfishohen si punëtori të vogla për prerjen dhe lustrimin e diamanteve. Zhvillimi prej 388 milionë dollarë strehon gjithashtu 131 ashensorë, si dhe ambiente ngrënieje, shitjeje me pakicë, mirëqenie dhe konferencash për punëtorët. Sipas CEO të projektit, Mahesh Gadhavi, Surat Diamond Bourse do të shpëtojë mijëra njerëz nga udhëtimi, ndonjëherë çdo ditë, në Mumbai me tren për të bërë biznes.

Është e vështirë … disa njerëz duhet të kalojnë tre orë e gjysmë deri në katër orë, çdo ditë, për të ardhur nga shtëpitë e tyre në zyrat e tyre dhe për t’u kthyer përsëri në shtëpi.