Botë e Çuditshme Lifestyle

509 njerëz bënë banjë me akull në të njëjtën kohë, plazhi australian fiton rekordin Guinness!

Një kompani shëndetësore dhe mirëqenieje në Australi vendosi një rekord botëror Guinness kur 509 njerëz bënë banjë me akull në të njëjtën kohë në një plazh. ‘One Life Live It’ organizoi përpjekjen për të shënuar rekordin për numrin më të madh të njerëzve që bëjnë një banjë akulli në të njëjtën kohë në Leighton Beach në Fremantle, Australia Perëndimore.

Kompania ngriti pishina të mëdha në plazh dhe pjesëmarrësit hynë së bashku. Pjesëmarrësve iu kërkua të qëndronin të zhytur deri në qafë për të paktën 3 minuta për t’u kualifikuar për rekordin. Gjithsej 537 njerëz bënë përpjekje, por vetëm 509 arritën të kalonin me sukses provën.

Totali ka mjaftuar për të kaluar objektivin e 483 personave dhe për të fituar rekordin. Një gjyqtar i rekordeve botërore Guinness ishte i pranishëm për të dhënë një certifikatë zyrtare për organizatorët.