Auto & Moto

Furgonat elektrikë, Rivian dhe Mercedes-Benz pezullojnë marrëveshjen!

Rivian dhe Mercedes-Benz kanë ndërprerë planet për të bashkë-zhvilluar furgona të rinj elektrik bazuar në platformat komercial EV të të dyja kompanive. Rivian e la marrëveshjen pezull, sepse ishte i shqetësuar për shpenzimin e shumë parave për një projekt të shtrenjtë të zhvillimit të automjeteve të reja në mes të një ekonomie të ngadalësuar.

“Në këtë pikë, ne besojmë se fokusimi në biznesin tonë të konsumatorit, si dhe në biznesin tonë ekzistues tregtar, përfaqëson mundësitë më tërheqëse afatshkurtër për të maksimizuar vlerën”, tha CEO i Rivian, RJ Scaringe në një deklaratë për shtyp.

Të dy Mercedes-Benz dhe Rivian kishin nënshkruar një memorandum mirëkuptimi në shtator për një sipërmarrje të përbashkët për të ndërtuar furgona të mëdhenj komercialë elektrikë. Kompanitë do t’i ndërtonin automjetet së bashku në një vend prodhimi në Poloni, por prodhuesi gjerman i automjeteve nuk do të ndalojë planet e veta.

“Plani i rritjes për vendin tonë të ri të prodhimit të automjeteve elektrike në Jawor, Poloni nuk preket”, tha në një deklaratë kreu i furgonëve të Mercedes-Benz, Mathias Geisen. “Ne do të vazhdojmë me shpejtësi dhe vendosmëri të plotë për të rritur prodhimin e automjeteve elektrike në fabrikën tonë të parë të dedikuar të furgonëve elektrikë”.

Do të ishte hyrja e parë e Rivian në tregun evropian dhe një nga marrëveshjet e para për të shitur furgona një kompanie tjetër përveç Amazon. Kompania EV do të kishte pasur mundësinë të mësonte nga përvoja dy dekadash e Mercedes-Benz-it në ndërtimin e furgonëve komercialë në këmbim të ekspertizës së saj të platformës elektrike. Marrëveshja e tyre besohet të jetë në një pauzë.