Health & Beauty Lifestyle

I fshini enët me letër higjienike?! Lexoni këtë artikull dhe mendohuni dy herë përpara se ta bëni sërish si veprim!

Letrat higjienike janë të lehta dhe të buta dhe kanë shumë role, nga fshirja e duarve deri te pastrimi i mobilieve, por shpesh përdoren për të fshirë edhe enët. Edhe nëse keni një makinë larëse enësh, ndoshta i përdorni për të fshirë shpejt një pjatë që ju nevojitet. Megjithatë, lajmi i keq është se ky zakon mund të ndikojë negativisht në shëndetin tuaj. Enët nga të cilat hani dhe gotat që përdorni janë ndër gjërat që nuk duhet t’i fshini me letra higjienike. Kjo është për shkak se ato janë bërë nga tuli i drurit dhe shpesh trajtohen me kimikate për përthithje më të mirë.

Përveç zbardhuesit, ato mund të përmbajnë ngjyra dhe aroma që mund të shkaktojnë alergji te njerëzit e ndjeshëm. Prandaj, duke fshirë, substancat e dëmshme mund të transferohen në enët, veçanërisht kur ato janë të lagura dhe mund të ndikojnë në shëndetin kur futen në ushqim ose pije. Letrat higjienike kanë zëvendësues. Blini disa peceta pambuku që janë të buta për enët dhe thithëse.

Ndërkaq, një tendencë e fundit ka intriguar përdoruesit e internetit për muaj të tërë. Nëse nuk jeni në dijeni, letra higjienike në historinë e frigoriferit, sado e pabesueshme që tingëllon, ka marrë shumë vëmendje dhe shumë argumentojnë se ka shumë kuptim. Personat që e praktikojnë këtë risi deklarojnë se letra higjienike thith të gjitha aromat e pakëndshme, si dhe lagështinë e tepërt.

Pamja e letrës higjienike në frigorifer nuk është e këndshme, por pretendohet se do të ndihmojë në luftën me një problem të vazhdueshëm që shqetëson shumë njerëz. Dihet tanimë se soda e bukës, lëkura e limonit ose llumi i kafesë janë një zgjidhje e shkëlqyer për aromat e pakëndshme në frigorifer. Megjithatë, letra higjienike është një risi në epokën digjitale.