Botë e Çuditshme

Libri kthehet në bibliotekën e Nju Jorkut pas 90 vitesh!

Një bibliotekë në Nju Jork zbuloi se një pako që mbërriti së fundmi nga Virxhinia përmbante një surprizë të madhe, një libër të vonuar që ishte marrë në vitin 1933. Biblioteka Publike e Larchmont tha se libri, ‘Youth and two other stories’ nga Joseph Conrad, u dërgua në institucion nga Joanie Morgan, e cila e gjeti midis sendeve të njerkut të saj.

Biblioketa deklaroi se libri duhej të kthehej më 11 tetor 1933 dhe u kthye vetëm nga frika se mos vonohej plot 90 vjet. Ndërsa, zyrtarët deklaruan se libri mund të kishte grumbulluar një gjobë prej mbi 6,400 dollarë me normën 20 cent në ditë, por gjobat janë të kufizuara në 5 dollarë. “Pavarësisht se sa kohë është i vonuar një libër i Bibliotekës Publike Larchmont, nëse kthehet, gjoba maksimale është pesë dollarë,”-tha biblioteka në faqen e saj të internetit.