Celebrities Magazine Showbiz

Mindy Kaling nuk i detyrohet askujt të jetë një ikonë e pozitivitetit të trupit!

Mindy Kaling nuk është e panjohur për internetin . Vitin e kaluar, emri i saj ka qenë një temë në trend si në TikTok ashtu edhe në Twitter disa herë, me një fije të përbashkët: ajo nuk është përfaqësimi që ne kemi nevojë për të, kanë thënë shumë. Pasi ajo u shfaq në Oscar të dielën me një fustan të bardhë me korse që i vinte në pah trupin e saj më të hollë, komentet filluan të vërshojnë sërish.

Ndërsa disa e lavdëruan shkrimtaren, komedianin dhe aktorin 43-vjeçar për pamjen e saj të re, të tjerë e kritikuan atë për ndryshimin e asaj që shumë e shihnin si një trup që sfidonte normën e industrisë. Tani më afër standardit të bashkëmoshatarëve të saj të Hollivudit, disa thonë se Kaling nuk është më ikona e trupit pozitiv që ata e vendosën të ishte. Është një kritikë që ekspertët e medias dhe imazhit të trupit e konsiderojnë problematike, kryesisht sepse Kaling nuk kërkoi asgjë.

Kritikët vënë në dukje faktin se asnjë person nuk duhet të vihet në një piedestal si fener i pozitivitetit ose përfaqësimit të trupit, dhe askush nuk mund të përballet me kritikat për një çështje të rrënjosur thellë si fatfobia në industrinë e argëtimit. Gratë me ngjyrë në qendër të vëmendjes nuk i detyrohen përsosmërisë botërore, megjithatë ajo mund të përcaktohet në atë moment, thanë ata.

Është një thikë me dy tehe. Ne duam gratë me ngjyrë, duam që aziatikët e Jugut të jenë në pozicione ku ne mund t’i shikojmë ato si modele. Nga ana tjetër, sapo të fitoni atë rëndësi në jetën publike, ju i nënshtroheni menjëherë një lloj pritshmërie të paarsyeshme, dhe veçanërisht për gratë me ngjyrë. Ka shumë arsye që madhësia e njerëzve mund të ndryshojë me kalimin e kohës në secilin drejtim. Dhe mund të bëhet vërtet e ndërlikuar nëse ua vendosim atë lloj përgjegjësie për të mbajtur një peshë që ose përputhet ose nuk përputhet me atë që tradicionalisht pranohet si një madhësi standarde në shoqëri.

Ndërsa lavdërimi i një personi të famshëm për humbjen e peshës mund të ketë rezultate shkatërruese për të rinjtë që shikojnë, sulmi ndaj humbjes së peshës së dikujt mund të ketë të njëjtin efekt. Ka mënyra më të shëndetshme, madje edhe në mediat sociale, për të bërë këto biseda, vuri në dukje Smolar, dhe ajo inkurajoi njerëzit që po ndiejnë një presion dërrmues për të kërkuar hapësira të sigurta dhe udhëzime profesionale.