Lifestyle

Përse njerëzit gjithmonë debatojnë në TikTok në lidhje me rregullat e pashkruara që duhen zbatuar në avion?

A kanë të drejtë ulëset e mesme në fluturime për të dy mbështetëset e krahëve? A duhet të kontrollojnë pasagjerët rreshtin pas tyre përpara se të shtrihen në vendet e tyre? A mund të hiqen këpucët gjatë një fluturimi? Varet nga kë pyesni  ose, nëse jeni në TikTok, varet nga cili ndikues ndiqni.

Videot e krijuesve që ndajnë ato që duhet dhe nuk duhet të bëjnë etiketimin e udhëtimit vazhdojnë të bëhen virale në platformë, me shumë përdorues që përfshihen në diskutime të nxehta në seksionin e komenteve. Këto lloj videosh janë bërë kaq të përhapura në platformë saqë njerëzit i kanë etiketuar si një nënzhanër: “FlightTok“.

https://www.tiktok.com/@ivebentraveling/video/7223562754639072554?referer_url=iframe.nbcnews.com%2Fxvsejxc%3F_showcaption%3Dtrue%26app%3D1&refer=embed&embed_source=71223856%2C121331973%2C120811592%2C120810756%3Bnull%3Bembed_blank&referer_video_id=7223562754639072554

Ankesa për kolegët e pasagjerëve nuk është e re, as postimi për problemet e udhëtimit në rrjetet sociale. Pasagjerët e shqetësuar kanë përdorur prej kohësh platformat online për t’u lidhur me të tjerët për përvojat e pakëndshme të udhëtimit. Megjithatë, disa ekspertë dhe influencues të udhëtimeve thonë se fluksi i videove specifike të lidhura me rregullat e aeroplanit është bërë më i zakonshëm pasi rikthimi i udhëtimit vazhdon dhe shumë njerëz kthehen në situata në të cilat nuk e kishin gjetur veten që përpara goditjes së pandemisë.

Unë mendoj se të gjithë mund të lidhen me faktin se njerëzit sillen keq kudo, edhe nëse është pak shaka, apo jo?

Keenan, 30 vjeç, u bë viral në prill për ripostimin e listës së tij të udhëzimeve të diskutueshme të mirësjelljes së avionit, duke i këshilluar pasagjerët të shmangin rënien në gjumë nëse janë ulur në një vend në korridor dhe duke u thënë atyre që gjithmonë të përshëndesin stjuardesat. Ai mblodhi shpejt qindra mijëra shikime, me njerëzit që ose pajtohen me gjithë zemër ose ndanë pse nuk e bëjnë këtë.