Botë e Çuditshme Lifestyle

Qëndroi 3 vjet në tendë për kauzën e veçantë, djaloshi nga Britania hyn në librin e rekordeve Guinness!

Një djalë i ri britanik, i cili flinte në një tendë në oborrin e familjes së tij për tre vjet për të mbledhur para për bamirësi, u kthye brenda pasi mblodhi më shumë se 860,000 dollarë theu një rekord botëror Guinness. Max Woosey ishte 10-vjeç kur filloi projektin e tij “Boy in the Tent” në oborrin e shtëpisë së familjes së tij në Devon, Angli, më 28 mars 2020 dhe ai e kaloi natën e fundit në natyrë të martën, saktësisht tre vjet më vonë.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Max Woosey BEM (@the_boy_in_the_tent)

Woosey e filloi projektin si një mbledhje fondesh për North Devon Hospice, spitalin që kujdesej për fqinjin e tij, Rick Abbot, i cili ndërroi jetë nga kanceri në 2020. Djaloshi tha se:

Kam kaluar tre vitet më të mira të jetës sime. Kam takuar disa njerëz të mrekullueshëm dhe kam pasur përvoja të shkëlqyera. Nuk mendoj se do të ndryshoja asgjë. Unë kam vendosur vetëm të kem një aventurë dhe të mbledh 123,09 dollarë. Është çmenduri që ka marrë kaq shumë vëmendje, por shpresoj që t’i bëjë njerëzit të shohin se fëmijët janë të aftë për shumë më tepër sesa mendojnë njerëzit.