Sport

Shumica e lojtareve të Kupës së Botës të Spanjës refuzojnë të luajnë ndeshjet e ardhshme pas skandalit!

Shumica dërrmuese e skuadrës fituese të Kupës së Botës të Spanjës thotë se do të refuzojë të thirret për dy ndeshjet e ardhshme të vendit në Ligën e Kombeve të Grave, ndërsa vazhdon të shtyjë për ndryshime të vërteta strukturore në futbollin spanjoll, pas pasojave nga ish-shefi i futbolli Luis Rubiales për puthjen e padëshiruar me yllin e La Roja, Jennifer Hermoso. Për gati një muaj, Spanja është tronditur nga incidenti mes ish-presidentit të Federatës Mbretërore të Futbollit Spanjoll (RFEF) Rubiales dhe Hermoso, i cili ka lënë në hije fitoren historike të skuadrës.

Spanja duhej të shpallte skuadrën për dy ndeshjet e saj të ardhshme të premten, por tani e ka shtyrë vendimin pasi 39 lojtarë, përfshirë 21 nga skuadra prej 23 lojëtaresh në Kupën e Botës, nënshkruan një letër të përbashkët duke dënuar RFEF. Ato shkruajtën:

Nga sot, siç i kemi komunikuar RFEF-it, ndryshimet që janë bërë nuk janë të mjaftueshme që lojtarët të ndihen në një vend të sigurt, ku femrat respektohen, futbolli i femrave mbështetet dhe ku mund të japim gjithçka. Dëshirojmë ta përfundojmë këtë deklaratë duke shprehur se futbollistet e kombëtares spanjolle janë lojtarë profesioniste dhe ajo që na mbush më shumë me krenari është veshja e fanellës së kombëtares dhe gjithmonë duke e çuar vendin tonë në vendet më të larta. Për shkak të kësaj, ne besojmë se është momenti për të luftuar për të treguar se këto situata dhe praktika nuk kanë vend në futbollin tonë apo në shoqërinë tonë, se struktura aktuale ka nevojë për ndryshim dhe ne po e bëjmë këtë që brezat e ardhshëm të kenë shumë futboll më të barabartë dhe në nivelin që ne të gjithë e meritojmë.

Në letër, lojtaret përshkruan një sërë ndryshimesh që donin të shihnin brenda federatës spanjolle, duke përfshirë ristrukturimin e organizatës së futbollit të grave, zyrën e presidencës dhe sekretarit të përgjithshëm, departamentet e komunikimit dhe marketingut dhe departamentin e integritetit.