Celebrities Gossip Showbiz

Kourtney Kardashian i bashkohet ‘trend’-it, pranon se pi qumësht gjiri!

Ylli televiziv Kourtney Kardashian postoi së fundmi në ‘Instagram’ një fotografi ku shkruante: ‘Dikush piu qumësht gjiri sepse nuk ndihej mirë’ dhe këtu i referohej vetes së saj. Postimi nxiti reagime të ndryshme nga ndjekësit, duke pyetur pse postoi fotografi të vetes duke pompuar qumështin e gjirit. 44-vjeçarja, e cila solli në jetë djalin Rocky në nëntor të vitit 2023, nuk është personi i vetëm që ka provuar qumështin e saj të gjirit.

Brody Jenner pranoi vitin e kaluar se përdori qumështin e gjirit në kafen e mëngjesit. Serena Williams gjithashtu dhuroi qumështin e tepërt të gjirit që kishte për nënat dhe foshnjat në nevojë. Vendimi për të ushqyer me gji është një vendim i mrekullueshëm për ju dhe fëmijën tuaj. Qumështi i gjirit siguron ushqim të plotë për foshnjën tuaj dhe ndihmon në parandalimin e sëmundjeve.

Foshnjat që nuk ushqehen me gji kanë më shumë infeksione të veshit dhe diarre sesa foshnjat që ushqehen me gji. Foshnjat që ushqehen me gji kanë më pak udhëtime te pediatri për sëmundje të zakonshme të fëmijërisë, kanë më pak alergji, një rrezik më të ulët të obezitetit dhe diabetit, rrezik të reduktuar të sindromës së vdekjes së papritur të foshnjave (SIDS) dhe IQ më të lartë se foshnjat e ushqyera me formulë.

Ka përfitime edhe për nënën që ushqen me gji. Ka më pak kancer ovarian dhe gjiri dhe osteoporozë tek nënat që ushqejnë fëmijën me gji në krahasim me nënat që ushqehen me formula. Ushqyerja me gji ndihmon në humbjen e peshës pas lindjes, vonon fertilitetin, rrit vetëbesimin e nënës dhe nxit lidhjen. Me qumështin e gjirit, nuk ka formulë të humbur dhe asnjë kosto.

Ushqyerja me gji është e përshtatshme sepse qumështi është gjithmonë gati dhe në temperaturën e duhur. Qumështi i gjirit është i ndryshëm nga formula sepse ndryshon për të plotësuar nevojat ushqyese të fëmijës tuaj ndërsa ai rritet. Qumështi i gjirit përmban të gjitha vitaminat dhe mineralet që i nevojiten foshnjës suaj dhe tretet lehtë.