Botë e Çuditshme Fashion Lifestyle

Pak më e madhe se një thërrime, shitet për çmimin e majmë çanta më e vogël në botë!

Mschf, prodhuesi i atyre çizmeve të mëdha të kuqe dhe atleteve me gjak në to, nuk është i panjohur për një artikull që ngre diskutime. Produkti i saj i fundit, është një çantë dore që e çon trendin e mini-çantës në një nivel tjetër. Është aq e vogël sa është pak më e madhe se një thërrime.

E quajtur çanta e dorës Microscopic, ajo është bërë nga rrëshirë fotopolimere që ka përmasa 657 me 222 me 700 mikrometra. (Për madhësi, kjo është e krahasueshme me rreth një grimcë pluhuri.) Çanta në miniaturë është modeluar sipas monogramit të çantës OnTheGo të Louis Vuitton (megjithatë, Mschf thuhet se nuk ka marrë leje nga shtëpia franceze, kështu që nuk është një bashkëpunim zyrtar).

Së fundmi, çanta u shit në ankand për 63,750 dollarë si pjesë e shitjes së Just Phriends – një ankand nga shtëpia e ankandeve të Pharrell Williams, Joopiter, e cila u zhvillua nga 19 qershori deri më 27 qershor. Tingëllon si një investim pa kuptim? Ndoshta të ndihmon të dish se çanta është më shumë një vepër arti sesa një aksesor që mund të vishet.

Marka e publikoi artikullin si një deklaratë për çantat luksoze dhe ekstremet që njerëzit do të shkojnë për t’i veshur ato (qofshin këto versione të mëdha apo mini të tyre). Në një njoftim nga vetë marka thuhej:

Ndërsa një objekt dikur funksional, si një çantë, bëhet gjithnjë e më e vogël, statusi i tij i objektit bëhet vazhdimisht më i abstraktuar derisa të jetë thjesht një tregues i markës. Çantat e mëparshme të vogla prej lëkure kanë kërkuar ende një dorë për t’i mbajtur ato – ato bëhen jofunksionale, bezdi për mbajtësin e tyre.

Në fillim të këtij muaji, çanta u shfaq gjithashtu në një kuti xhel të mbyllur dhe e montuar paraprakisht nën një mikroskop, për t’u parë nga publiku në galerinë 8 Avenue Matignon në Paris nga 20 qershor deri më 24 qershor.