Bota

Rënie drastike e kërkesës, Nike redukton fuqinë punëtore!

Gjiganti global i veshjeve sportive Nike do të reduktojë fuqinë punëtore me 2%, përkthyer në më shumë se 1600 shkurtime të vendeve të punës, ndërsa kompania përballet me një rënie të dukshme të kërkesës për këpucët dhe atletet e saj ikonike.

Industria e veshjeve sportive është duke dëshmuar një rënie në shpenzimet e konsumatorëve për artikuj me çmime të larta, kryesisht për shkak të ndikimit të rritjes së normave të qirasë dhe interesit. Kompania përpiqet të lundrojë në sfidat ekonomike duke ruajtur me vendosmëri avantazhin e saj konkurrues në treg.

Nike përballet me konkurrencë shtesë, duke humbur hapësirën ndaj markave në zhvillim si Decker Outdoors’ Hoka dhe On Holding. Këto shkurtime të vendeve të punës nënvizojnë përkushtimin e Nike për t’u përshtatur me dinamikën e tregut dhe për t’u pozicionuar për sukses të qëndrueshëm mes një peizazhi në ndryshim të industrisë.