Food & Drink Health & Beauty

Njihuni me përbërësin e vetëm që mund të riparojë veshkat e dëmtuara!

Çdo ditë, veshkat filtrojnë rreth 120-150 litra gjak, për të prodhuar 1 deri në 2 litra urinë. Duke filtruar mbeturinat dhe lëngjet shtesë të trupit, veshkat parandalojnë grumbullimin e mbetjeve në trup, mbajnë nivelet e elektroliteve të qëndrueshme, prodhojnë hormone që rregullojnë presionin e gjakut e kryejnë disa funksione të tjera jetike.

Shumë faktorë mund të çojnë në dëmtimin e veshkave, duke përfshirë diabetin e tipit 2, tensionin e lartë të gjakut, një sëmundje të quajtur glomerulonefrit, e cila dëmton njësitë filtruese të veshkave, infeksionet, gurët në veshka etj. Një përbërës i vetëm mund të riparojë veshkat pas dëmtimit dhe ajo është soda e bukës.

Sistemi endokrin prodhon hormone dhe enzima për të ndihmuar tretjen e ushqimit në mënyrë që trupi ta përpunojë. Pankreasi është organi që prodhon shumicën e bikarbonatit të natriumit për të mbrojtur veshkat gjatë tretjes. Ndonjëherë, veshkat do të prodhojnë sasi shtesë, varet nga lloji i ushqimit që hani. Nëse dieta juaj përfshin shumë sheqer artificial, ushqime të skuqura, ushqime yndyrore sistemi endokrin mund të mos funksionojë si duhet dhe do e ketë më të vështirë të prodhojë bikarbonat natriumi në mënyrë efektive.

Pa prodhimin e mjaftueshëm të bikarbonatit, acidet e prodhuara gjatë tretjes nuk mund të neutralizohen në mënyrë efektive, duke shkaktuar dëmtime të veshkave. Studime të shumta kanë treguar se përfshirja e përditshme e sodës së bukës ngadalëson progresin e sëmundjes kronike të veshkave dhe parandalon pacientët që t’i nënshtrohen dializës së veshkave. Bisedoni me një profesionist të kujdesit shëndetësor para se të filloni çdo lloj trajtimi.

Bikarbonat natriumi nuk është toksik, por mund të jetë i vështirë për t’u tretur në një stomak të ndjeshëm. Në ditën e parë, vendosni 1/2 lugë çaji sode buke nën gjuhë. Ditën tjetër, përzieni 1/2 lugë çaji sode buke me 1/2 lugë çaji kripë në 1,5 litra ujë dhe pijeni çdo ditë për 2-3 ditë. Pastaj, zvogëloni dozën tuaj të përditshme në 1/4 lugë çaji sode buke dhe 1/3 lugë çaji kripë