Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Health & Beauty

SHBA, dy nga pesë viktima të COVID-19 ishin me diabet

Dy në pesë amerikanë që kanë vdekur nga COVID-19 vuanin nga diabeti, duke e bërë sëmundjen kronike një nga kushtet më të rrezikshme gjatë pandemisë. Lajmi konfirmohet nga ekspertë, studiues të pandemisë.

Rreth 40% e vdekjeve nga COVID-19 në Shtetet e Bashkuara ishin midis diabetikëve, një statistikë “me të vërtetë mjaft e matur” që duhet t’i nxisë njerëzit me sëmundje të vaksinohen, tha Dr. Robert Gabbay, zyrtari kryesor shkencor dhe mjekësor për Shoqatën Amerikane të Diabetit.

“Nuk mund ta them mjaftueshëm këtë – nëse keni diabet, vaksinohuni. Bisedoni me ofruesin tuaj të kujdesit shëndetësor, diskutoni shqetësimet tuaja,” tha Gabbay gjatë një interviste për HealthDay Now.

Statistikat e vdekjes COVID-19 erdhën nga një studim i paraqitur në takimin e fundit vjetor në internet të ADA.

Fakti që diabeti ishte i implikuar në deri rreth 40% të vdekjeve nga COVID-19 është veçanërisht tronditës, sidomos nëse mendoni se vetëm 10% e popullsisë amerikane vuan nga kjo gjendje.

Studimi, i kryer nga shkencëtarët në Universitetin e Teksasit në El Paso, zbuloi gjithashtu se një në 10 persona me diabet të shtruar në spital me COVID-19 vdesin brenda një jave.