Health & Beauty Lifestyle

Ndihuni të relaksuar duke ndjekur këto hapa të thjeshta, do të na falenderoni!

Shkenca ka bërë një rrugë të gjatë dhe ka identifikuar disa gjëra befasuese dhe madje të çuditshme që mund të përdoren për përmirësimin e humorit tuaj. Hiqini ‘retë e zymta’ nga rruga dhe shikoni anën më të ndritshme të gjërave. Ja disa mënyra të vërtetuara shkencërisht që mund t’ju bëjnë të ndiheni mirë:

1. Vendosni një kub akulli në majë të qafës.

Vendosja e një kubi akulli në qafën tuaj është një teknikë e lashtë kineze e quajtur Feng Fu. Besohet se ndihmon me një sërë problemesh, duke përfshirë dhimbjet e kokës, mungesën e gjumit, celulitin dhe përmirësimin e humorit.

2. Ngjyrosni muret e tualetit ndërsa jeni duke bërë banjë.

Kjo ju ndihmon të kombinoni dy teknika të provuara për lehtësimin e stresit dhe të praktikoni gjithashtu aftësitë tuaja të pikturës. Sipas hulumtimeve, ngjyrosja redukton stresin sepse na ndihmon të ripërqendrojmë vëmendjen.

3. Ndjeni erën e barit të freskët.

Aroma e mrekullueshme e gëzimit dhe bari i freskët, janë pothuajse të njëjta. Era e barit të freskët duket se bën mrekulli përsa i përket përmirësimit të humorit dhe lehtësimit të stresit.

4. Relaksoni gjuhën.

Nëse dëshironi të ndërprisni dialogun negativ të brendshëm për një sekondë, provoni thjesht të relaksoni gjuhën në gojë për një moment. Psikiatrët pajtohen se kjo mund të ndërpresë ciklin vicioz të mendimeve në kokë dhe mund t’ju ndihmojë të ‘pastroni’ mendjen tuaj.

6. Hidhni pak kripë në gjuhë.

Për njerëzit që vuajnë nga ankthi, duket se vendosja e kripës në gjuhën e tyre mund t’i ndihmojë jashtëzakonisht ata. Kjo angazhon shqisat tuaja dhe ju largon nga përqendrimi në gjënë për të cilën jeni në panik. Kini kujdes me sasinë e kripës!

7. Qëndroni drejt me shpatullat mbrapa.

Hulumtimet tregojnë se qëndrimi i drejtë mund t’ju bëjë të ndiheni më vigjilentë dhe entuziastë, të ndiheni më pak të frikësuar dhe të keni vetëbesim më të lartë. Madje mund t’ju ndihmojë të ndiheni më të vendosur kur përballeni me një problem.