Health & Beauty

Pilula “magjike” që do t’ju lejojë të hani sa të doni dhe të mos shëndosheni!

Së shpejti njerëzit do të jenë në gjendje të hanë gjithçka që duan pa shtuar peshë. Tashmë shkenca ka zbuluar një ilaç të ri i cili mund të kontrollojë yndyrën dhe sinjalet që jep truri kundër saj.

Testet që paraprakisht u zhvilluan në minj obezë zbuluan se ata humbën peshë pavarësisht se u përtypën përmes një diete me kalori të lartë. Ilaçi i mrekullueshëm, i njohur si KDS2010, aktualisht po i nënshtrohet testimit për të parë nëse është i sigurt për njerëzit.

Faktet kryesore:

  • Studiuesit kanë identifikuar se astrocitet në hipotalamusin anësor rregullojnë një grup neuronesh (GABRA5) që veprojnë si një “çelës” për rregullimin e peshës.
  • Enzima MAO-B në këto astrocite u identifikua si një objektiv për trajtimin e obezitetit, duke ndikuar në sekretimin e GABA dhe rrjedhimisht rregullimin e peshës.
  • KDS2010, një frenues MAO-B selektiv dhe i kthyeshëm, çoi me sukses në humbje peshe te minjtë obezë pa ndikuar në marrjen e ushqimit të tyre, edhe kur konsumonin një dietë me yndyrë të lartë, dhe tani është në provat klinike të Fazës 1.

Nëse është i sigurt, shkencëtarët thonë se mund të zhdukë obezitetin për miliarda njerëz në mbarë botën dhe nevojën për dietë gjithashtu.