Gossip Showbiz

Shpallet fajtore Hannah Gutierrez Reed, e reja që i dha armën Alec Baldwin në filmin “Rust”!

Hannah Gutierrez Reed, e cila siguroi armën në filmin “Rust”, u shpall fajtore për vrasje të pavullnetshme në një gjyq në Nju Meksiko për vrasjen fatale në 2021 të kinematografes Halyna Hutchins. E ndjera u vra nga një armë që mbahej nga aktori Alec Baldwin. Gutierrez Reed, e cila ishte përgjegjëse për sigurinë dhe ruajtjen e armëve të zjarrit në setin e filmit, u lirua nga akuza për manipulim provash, e cila u ngrit pasi prokurorët pretenduan se ajo i transferoi një “qese të vogël kokaine” dikujt tjetër, pas një interviste policie në ditën e të shtënave më 21 tetor 2021.

Juristët diskutuan për gati tre orë përpara se të merrnin vendimin. 26-vjeçarja, e cila nuk mori qëndrim në mbrojtje të saj gjatë gjyqit në Santa Fe, nuk u emocionua gjatë leximit të vendimit. Më pas ajo u mor në paraburgim.

Rikujtojmë, se Baldwin u deklarua i pafajshëm për vrasjen e pavullnetshme dhe vdekjen e kineastes Halina Hutchins. Aktori u lejua të qëndronte i lirë pa lirim me kusht në bazë të një marrëveshjeje për pranimin e fajësisë së arritur në Gjykatën e Parë të Qarkut në Santa Fe. Baldwin u akuzua fillimisht në korrik 2023 për të shtënat. Këto akuza u hodhën poshtë muaj më vonë bazuar në provat se çekiçi në revolver mund të ishte modifikuar, duke e lejuar atë të qëllonte pa e tërhequr këmbëzën.