Health & Beauty Lifestyle

Hajde përtaca zgjohuni dhe provoni të ngrini njërën këmbë, do të na falenderoni!

Edhe qëndrimi me njërën këmbë llogaritet si stërvitje. Të mos bësh asgjë dhe të marrësh të gjitha përfitimet është si një ëndërr e vërtetë e realizuar. Kështu që herën tjetër që do të lani dhëmbët në mëngjes, përpiquni të ngrini njërën nga këmbët tuaja. Kjo do të jetë e dobishme për një stërvitje të shpejtë në mëngjes.

Ja pse qëndrimi si flamingo është i mirë për shëndetin tuaj.

1. Teston shëndetin tuaj kardiovaskular.

Sipas një studimi, aftësia për të balancuar në njërën këmbë për të paktën 20 sekonda është një tregues i shëndetit të mirë kardiovaskular. Pjesëmarrësit e eksperimentit që nuk arritën të mbanin ekuilibrin kishin më shumë gjasa të kishin një atak në zemër ose goditje në tru. Pra, mbajtja e kësaj poze është një test i shpejtë për të identifikuar një sëmundje.

2. Parandalon demencën.

Një qëndrim me një këmbë parandalon çrregullimet mendore duke balancuar dhe harmonizuar organet tuaja. Njerëzit që luftojnë të qëndrojnë në njërën këmbë janë në një rrezik më të lartë të dëmtimit të enëve të vogla të gjakut dhe kanë rezultate më të ulëta njohëse.

3. Forcon shtyllën kurrizore.

Qëndrimi i thjeshtë në këmbë tashmë ka përfitime të shumta, e lëre më kur kombinohet me balancimin. Qëndrimi në njërën këmbë forcon shyllën kurrizore dhe ju mbron nga të gjitha pasojat e mundshme të një stili jetese të ulur.

4. Qëndrimi juaj përmirësohet.

Poza rregullon shtrirjen tuaj: supet tuaja zgjerohen dhe zemra juaj hapet. Përveç kësaj, është gjithashtu një mënyrë e mirë për të kontrolluar nëse keni ndonjë problem me qëndrimin tuaj. Qëndrimi i përkulur ju pengon të mbani pozën për një kohë të gjatë.

5. Mund të zbulojë sëmundje.

Fazat e hershme të anomalive njohëse mund të identifikohen thjesht duke qëndruar në një këmbë. Përshembull, nëse keni vështirësi të mbani ekuilibrin, mund të jetë një nga shenjat që sëmundja e Parkinsonit po zhvillohet.