Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Bota

Pas pandemisë shumica e punonjësve duan të punojnë nga shtëpia!

Rezultati i një studimi të publikuar nga IPSOS për Forumin Ekonomik Botëror ka treguar se pas përfundimit të pandemisë dy të tretat e punonjësve duan që të vazhdojnë të punojnë nga shtëpia.

Sondazhi, është realizuar në 29 vende në mesin e 12,500 punonjësve dhe zbuloi se 66% e punonjësve mendojnë se punëdhënësit duhet të lejojnë punë më fleksibile në të ardhmen që do të thotë disa ditë në shtëpi dhe disa në zyrë.

Punonjësit deklaruan se do të donin të kalonin gjysmën e javës duke punuar nga shtëpia dhe pjesën tjetër nga zyra. Punonjësit nga Belgjika, Franca dhe Kina u shfaqën më pak të interesuarit, duke preferuar të punojnë vetëm dy ditë në javë nga shtëpia.

Indianët ishin më entuziastët, të cilët dëshironin të punonin në telegram për gati tre ditë e gjysmë të javës.

AXA , një bankë në Bruksel ka marrë vendimin që duke nisur nga 1 shtatori, punonjësit e saj mund të vendosin të punojnë nga shtëpia ose zyra sa herë që kanë nevojë, si pjesë e një marrëveshjeje sindikale.

Institucionet e BE aktualisht janë duke përfunduar politikat e tyre të punës në distancë me Komisionin Evropian që u propozon punonjësve të tij të kalojnë të paktën dy ditë në javë në zyrë dhe të paktën një ditë duke punuar nga shtëpia…