Lifestyle

Sipas studimeve, këto janë dhuratat më të shpeshta që merrni bazuar në gjininë tuaj!

Është një temë e eksploruar shpesh nga shkenca deri te komedianët: burrat dhe gratë janë të ndryshëm. Jo surprizë, por kur bëhet fjalë për festat, ka disa dallime interesante në sjellje mes gjinive. Sipas një studimi të cituar në Psychology Today, ku pjesëmarrësve iu kërkua të gjenin tre ide dhuratash për burrat dhe gratë, burrat u japin video lojëra shumë më shpesh burrave dhe gratë u japin dhurata në shtëpi dhe kopsht grave, me më shumë frekuencë sesa seksi i kundërt.

Mbivendosja e habitshme erdhi në disa kategori. Kur bëhej fjalë për burrat që u jepnin grave, burrat kishin shumë më tepër gjasa të blinin pajisje elektronike, ndërsa gratë që blinin për burrat kishin shumë më tepër gjasa të blinin veshje. Në fakt, burrat kanë më shumë gjasa të blejnë pajisje elektronike për burrat dhe gratë kanë më shumë gjasa të blejnë veshje për gratë.

Ka dy mënyra për ta interpretuar këtë. Njëra është se meshkujve u pëlqen të blejnë pajisje elektronike dhe femrave u pëlqen të blejnë rroba. Ndalesa e plotë. Por ideja për të dhënë një dhuratë do të thotë të përpiqesh të kënaqësh personin tjetër. Pra, ose burrat në të vërtetë mendojnë se gratë preferojnë pajisjet elektronike dhe gratë mendojnë se burrat preferojnë veshjet, ose ekziston një element i vjetër “Unë po të blej atë që do të doja për veten time” që ndodh këtu.

Në fund, njerëzit janë të kufizuar në perceptimet dhe pikëpamjet e tyre individuale. Mund të jetë e vështirë të mendosh jashtë ndjenjave të tua. Dhe ndonjëherë, kjo është një gjë e mirë! Ndjenja jonë është që ju duhet t’i hidhni një sy disa dhuratave që burri ose gruaja, i dashuri ose e dashura, nëna ose babai, vëllai ose motra, mësuesi ose profesori, infermierja ose infermierja, ose thjesht shoku juaj neutral ndaj gjinisë do t’i pëlqejë në të vërtetë!