Tech

Apple mund të jetë gati të bëjë ndryshimin më të madh në iPhone në 11 vjet!

Apple është vendosur të zbulojë iPhone 15 brenda pak ditësh dhe pritet gjerësisht të vijë me një ndryshim të rëndësishëm. IPhone 15 thuhet shumë se do të heqë karikuesin e pronarit Lightning të Apple në favor të karikimit USB-C, duke shënuar një moment historik për kompaninë duke adoptuar karikimin universal. Ndryshimi përfundimisht mund të thjeshtojë procesin e karikimit në pajisje dhe marka të ndryshme.

Ndërrimi do të vinte më pak se një vit pasi Bashkimi Evropian votoi për miratimin e legjislacionit që kërkon që telefonat inteligjentë, tabletët, kamerat dixhitale, altoparlantët portativë dhe pajisjet e tjera të vogla të mbështesin karikimin USB-C deri në vitin 2024. Ligji i parë në llojin e tij synon për të ulur numrin e karikuesve dhe kabllove me të cilët konsumatorët duhet të përballen kur blejnë një pajisje të re, dhe për t’i lejuar përdoruesit të përziejnë dhe të përputhin pajisjet dhe karikuesit edhe nëse janë prodhuar nga prodhues të ndryshëm.

Ky është padyshim ndërprerja më e madhe në dizajnin e iPhone për disa vite, por në realitet, nuk është një lëvizje dramatike.

Kjo për shkak se Apple (AAPL) ka kaluar më parë iPad-ët dhe MacBook-ët e saj në karikim USB-C. Megjithatë, kompania ka qenë rezistente ndaj ndryshimit në iPhone. Vitin e kaluar, nënkryetari i lartë i Apple i marketingut në mbarë botën, Greg Joswiak, theksoi publikisht vlerën dhe përhapjen e karikuesit Lightning, i cili është projektuar për karikim më të shpejtë të pajisjes, por vuri në dukje “natyrisht ne do të duhet të respektojmë” mandatin e BE-së.

Ne nuk kemi zgjidhje, siç bëjmë në mbarë botën, për t’u pajtuar me ligjet lokale, por mendojmë se qasja do të kishte qenë më e mirë nga ana mjedisore dhe më e mirë për klientët tanë që të mos kishin një qeveri të kenë atë perspektivë.