Tech

Gjigandi i lojërave online Nintendo do të ulë shitjet e pajisjeve të tij “Nintendo Switch”!

Nintendo të martën uli perspektivën për shitjet e konsolës së saj “Nintendo Switch” dhe lojërave dhe uli perspektivën e fitimit për vitin aktual fiskal. Gjigandi japonez i lojërave tha se tani pret të shesë 18 milionë njësi Switch për vitin fiskal që përfundon në mars 2023, nga një parashikim i mëparshëm prej 19 milionë. Nintendo tha se tani pret gjithashtu shitje prej 205 milionë njësive softuerësh, nga një parashikim i mëparshëm prej 210 milionë njësive.

Nintendo uli perspektivën e fitimit neto në 370 miliardë jen japonezë (2.8 miliardë dollarë), nga 400 miliardë jen që ishte më parë. Kompania tha se arsyeja për shkurtimin e pritjeve të shitjeve të pajisjeve është sepse Switch “nuk performoi siç pritej” gjatë sezonit të festave. Prodhuesit e elektronikës po përballen me një mjedis makroekonomik më të ashpër. Serkan Toto, CEO i konsulencës së lojërave me bazë në Tokio, Kantan Games tha për CNBC:

Nintendo nuk mund të parandalonte plotësisht të bjerë viktimë e mjedisit aktual ekonomik dhe ka të ngjarë të jetë i zhgënjyer me tremujorin.

Rivali i Sony PlayStation 5 është pak më shumë se dy vjeç. Nintendo lëshoi një version të Switch me një ekran të përmirësuar në tetor 2021. Tani, investitorët po pyesin se kur kompania mund të lëshojë pajisje të reja për të ringjallur shitjet. Toto tha:

Padyshim që ka një pajisje të re në punë, pikëpyetjet e mëdha janë se kur do të dalë dhe moti do të jetë një Switch i përmirësuar, një ‘Switch 2’ edhe më i përmirësuar ose një platformë krejtësisht e re.

Nintendo shiti rreth 8.23 milionë konzola Switch në tremujorin e festave të dhjetorit, rreth 22% më pak nga viti në vit. Ndërsa Nintendo është duke luftuar, rivali i saj Sony këtë muaj e rriti objektivin e shitjeve të PS5 me një milion njësi në 19 milion për vitin deri në mars. Kishte disa pika të ndritshme në raportin e fitimeve të Nintendo.

Shitjet dixhitale të lojërave Nintendo u rritën me 10.2% nga viti në vit në 122.1 miliardë jen në tremujorin e dhjetorit, duke treguar shitje rekord tremujore për këtë periudhë, tha kompania. Nintendo shtoi se lojërat e saj të reja Pokemon Scarlet dhe Pokemon Violet, të cilat u publikuan më 18 nëntor, shitën 18.2 milionë njësi në shtatë javë pas lëshimit, duke shënuar “fillimin më të shpejtë të çdo titulli për një platformë video-lojërash të dedikuara Nintendo”.

Gjigandi japonez i lojërave po përgatitet gjithashtu për lëshimin në maj të Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, një nga ekskluzivitetet e tij më të njohura, që analistët thanë se mund ta ndihmojë kompaninë. Serkan tha:

Jo vetëm Zelda e ardhshme, por edhe përmirësimi tjetër i Switch nuk mund të vijë mjaft shpejt.