Lifestyle

Ja se çfarë nënkuptojnë ëndrrat rreth shtatzënisë!

Ëndrrat mund të jenë një vështrim tërheqës dhe informues në nënndërgjegjen tonë. Po në lidhje me ëndërrimin e shtatzënisë? Për të zbuluar këtë terapistja dhe ekspertja e ëndrrave Leslie Ellis, Ph.D., zbulon pesë llojeve të ëndrrave të shtatzënisë dhe çfarë mund të nënkuptojnë ato.

1. Nëse jeni shtatzënë në ëndërr

Sipas Ellis, ëndrrat janë tipike metaforike dhe simbolike kështu që jo, të ëndërrosh se je shtatzënë nuk do të thotë që në të vërtetë je, edhe pse nuk do të thotë që nuk je. “Thënë kjo, shtatzënia shpesh mendohet se përfaqëson një proces krijues,”-shpjegon ajo. Nëse ka diçka si një projekt apo qëllim për të cilin po punoni, ai mund të përfaqësohet nga një shtatzëni në ëndërr.

2. Po lind në ëndërr

Në të njëjtat linja, të lindësh në ëndërr do të simbolizonte një projekt krijues që do të realizohej.

3. Dikush tjetër është shtatzënë në ëndërr

Ellis vëren se ka një sërë mundësish nëse jeni duke ëndërruar që dikush që njihni është shtatzënë, por po mendoni për temën e krijimtarisë. “Mund të nënkuptojë se jeni përfshirë në një proces krijues, por që dikush tjetër po mban ngarkesën, duke marrë meritën, ose duke bërë diçka krijuese që mund ta dëshironi për veten tuaj.” Në këtë rast, kushtojini vëmendje se kush është personi specifik dhe natyrës së marrëdhënies tuaj me të.

4. Një i huaj është shtatzënë

“Nëse jeni duke ëndërruar për një të huaj shtatzënë, ndoshta edhe dëshmitare të një lindjeje, mund të nënkuptojë se jeni të shkëputur në një farë mënyre nga procesi juaj krijues”- thotë Ellis. Ndoshta keni një përpjekje krijuese që nuk po e ndiqni, nuk ndiheni të frymëzuar ose nuk ndiheni në gjendje të filloni një projekt për të cilin ndiheni të thirrur.

5. Keni simptoma shtatzënie

“Nëse procesi juaj i krijimit është pak me ‘gunga’, kjo mund të shfaqet në ëndrrat tuaja si të vjella në mëngjes ose një sëmundje tjetër në shtatzëni”- thotë Ellis. “Kam parë njerëz që kanë ëndrra të tilla kur ata po përmbysin dëshirën e tyre për shprehje krijuese.” Në këtë rast, mendoni se me cilat pengesa po përballeni dhe si po i trajtoni ato.

Sa shpesh jeni zgjuar nga gjumi dhe keni thënë: “Çfarë ishte ajo ëndërr?”. Edhe pse ato duken qesharake shpesh herë japin një mesazh të rëndësishëm për ju. Në periudhën e lashtë të Egjiptit kur dikush shikonte ëndërra shumë reale dhe me ngjyra tepër të theksuara, ato ëndrra shkruheshin në papiruse. Sipas tyre nëpërmjet ëndrrave mund të gjesh përgjigjen e çdo shqetësimi apo të ndonjë situate ku ju ndodheni.