Lifestyle

Jeni në dilemë a duhet të qëndroni miq me ish-in tuaj, jua themi ne përgjigjen!

Mes thyerjes së zemrës dhe beqarisë, shumë njerëz pyesin veten: “A duhet të qëndroj miq me ish-in tim?” Është një pyetje që Camila Cabello dhe Shawn Mendes, të cilët u ndanë vitin e kaluar, i janë përgjigjur me një “po”. Një postim i shpërndarë nga të dy këngëtarët në Instagram tregonte se ata do të mbeten “miqtë më të mirë”.

Sigurisht, jo të gjitha ndarjet duhet të përfundojnë me të dyja palët që nuk flasin më me njëri-tjetrin. Shumë njerëz kanë lundruar me sukses në rrugën e tyre drejt miqësisë pas ndarjes nga një ish-partner romantik.

Por si e bëni atë të funksionojë? Dhe si ta kuptoni nëse duhet të qëndroni miq me ish-in tuaj? Bec Jones, një trajnere divorci tregon të mirat dhe të këqijat e të qenit miq me ish-in tuaj:

Cilat janë përfitimet?

Në çdo marrëdhënie, njerëzit priren të ndajnë shumë më tepër sesa thjesht një shtrat apo banesë – fëmijët, miqtë dhe madje edhe kafshët shtëpiake mund të bëhen pika grindjeje kur ndodh një ndarje.

Megjithatë, qëndrimi në marrëdhënie të mira me ish-in tuaj mund ta bëjë më të lehtë lundrimin në këto marrëdhënie të përbashkëta. Nëse keni fëmijë, Jones thotë se të qëndroni miqësor do të thotë të jeni në gjendje të “hyni në një marrëdhënie të shëndetshme, bashkëprindërore me njëri-tjetrin”.

“Megjithëse nuk jeni më në një lidhje romantike, fëmijët tuaj do t’ju shohin që keni ende një marrëdhënie të mirë së bashku, e cila ka të ngjarë të reduktojë stresin dhe shqetësimin që mund të ndjejnë si rezultat i ndarjes suaj,” thotë ajo.

Cilat janë rreziqet e përfshira?

Nëse ndarja nuk do të ishte e ndërsjellë, gjërat mund të ishin shumë më të vështira dhe përpjekja për të mbetur miq mund të mos ishte alternativa më e mirë, paralajmëron Jones.

“Nëse do të kishit mbetur zemërthyer, atëherë çdo shpresë për një miqësi mund të çojë që ju dhe ish-i juaj të rindizni romancën tuaj , gjë që mund t’ju lëndonte më shumë në fund”, thotë ajo.

Nga ana tjetër, nëse ndarja është nisur nga ju dhe ju ndiqni një miqësi me ish-in tuaj, kjo mund t’i pengojë ata të mos jenë në gjendje të heqin dorë nga ajo që kishit më parë dhe të vazhdonin më tej. Por ka disa situata në të cilat të qëndrosh miq me ish-in tënd nuk është një opsion, si për shembull nëse marrëdhënia ishte “abuzive, manipuluese ose toksike në çfarëdo mënyre”.