Health & Beauty Lifestyle Love & Sex

Jo më Viagra! Tani thuajini ‘lamtumirë’ problemeve me ereksionin vetëm me këtë vitaminë!

Tani, sipas shkencëtarëve, mund të përmirësoni performancën dhe qëndrueshmërinë seksuale me vetëm një përbërës. Problemet me ereksionin janë problem në rritje dhe së shpejti shumica e burrave mund të vuajnë nga kjo dukuri. Të gjithë e dimë se viagra është ndër mënyrat më efikase, por shkaktari prapa problemeve me ereksionin mund të jetë mungesa e një përbërësi të thjeshtë natyral.

Burrat që i “urrejnë rrezet e diellit” prihen të kenë probleme me performancën në shtrat, për shkak se marrja e vitaminës D përmirëson ereksionin dhe marrëdhënien seksuale. Problemet me ereksionin i prekin të gjithë burrat e moshave 40 deri 70 vjeç, por hulumtuesit nga Universiteti i Milanos, Itali, kanë zbuluar se mungesa e vitaminës D vetëm sa e rrit rrezikun për të pasur probleme të tilla. Autori i këtij studimi, Dr. Erin Michos thotë:

Mungesa e vitaminës D është lehtë për t’u kontrolluar vetëm duke bërë ndryshime të duhura në stilin e jetesës që përfshijnë ushtrimet fizike, mënyrën e të ushqyerit, ekspozimin modest në diell, etj.

Vitamina ka rol të rëndësishëm në eliminimin e problemeve me ereksionin për shkak se vitamina D ka rol të rëndësishëm në përmirësimin e funksionimit të qelizës endoteliale dhe formimin e oksidit nitrik, molekulë e cila i ndihmon enët e gjakut të funksionojnë siç duhet. Oksidi nitrik i lejon enët e gjakut në penis të relaksohen, gjë që e rrit qarkullimin e gjakut dhe shkakton ereksionin. Këto enë të gjakut në penis janë shumë të vogla, prandaj mund të bllokohen lehtësisht nga faktorë të ndryshëm si ushqimi i dobët, mungesa e ushtrimeve fizike, pirja e duhanit, mosha, etj.