Bota

Kanadaja paralajmëron për sulme kibernetike gjatë vizitës së Zelenskyt!

Kanadaja ka paralajmëruar komunitetin kibernetik që të shtojë vigjilencën gjatë vizitës së presidentit ukrainas Volodymyr Zelensky në Kanada.

Komuniteti kanadez i sigurisë kibernetike – veçanërisht operatorët e faqeve të internetit të qeverisë dhe infrastrukturës kritike – duhet të miratojnë një gjendje të rritur vigjilence dhe të forcojnë ndërgjegjësimin dhe mbrojtjen e tyre ndaj kërcënimeve kibernetike me qëllim të keq, paralajmëroi të premten një deklaratë nga Institucioni i Sigurisë së Komunikimit të Kanadasë (CSE).

“Ne kemi vërejtur se nuk është e pazakontë të shohim rritje të fushatave të shpërndara të mohimit të shërbimit (DDoS) kundër vendeve të NATO-s që mbështesin Ukrainën, ose presin vizita nga zyrtarë të qeverisë ukrainase,” vazhdoi deklarata.

Zelensky do të mbajë një fjalim në parlamentin kanadez të premten dhe do të takohet me ministrin kanadez të financave dhe drejtuesit e biznesit në Toronto.