Health & Beauty Lifestyle

Na thoni mënyrën se si ecni t’ju tregojmë problemet shëndetësore që keni!

Ecja e 500 hapave shtesë në ditë mund të forcojë zemrën tuaj dhe t’ju ndihmojë të jetoni më gjatë, thonë mjekët. Studiuesit zbuluan se shtimi i masave në rutinën tuaj mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve të zemrës me 14 për qind. Studimi i rreth 450 të moshës mbi 70-vjeçare tregoi se hapat që arrijnë në një çerek milje gjithashtu reduktuan shanset për goditje në tru dhe dështim të zemrës me të njëjtën sasi.

Ecja jonë është një proces i ndërlikuar, çdo hap përfshin sistemin tonë nervor dhe sistemin skeletor. Disa besëtytni pretendojnë se ecja e dikujt mund të zbulojë shumë gjëra rreth tyre. Janë disa veçori që mund të tregojnë se diçka më serioze po ndodh, madje ato janë konfirmuar edhe nga kërkimet shkencore.

Kur bëni një hap përpara, gjuri juaj duhet të drejtohet. Nëse është e vështirë të drejtoni këmbën, mund të nënkuptojë se keni probleme me kyçet. Rezulton në amplitudë më të vogël të një hapi. Rekomandohet një vizitë te mjeku për të ekzaminuar nyjet e gjurit dhe të ijeve. Nëse e kaloni vizitën te mjeku, mund të përjetoni dhimbje shpine për shkak të ngarkesës në pjesën e poshtme të shpinës.

Nëse vëreni se një person e ka të vështirë të mbajë ekuilibrin dhe anon pak kur ecën, mos nxirrni shpejt përfundimet se arsyeja është alkooli. Mund të jetë edhe pasojë e lëndimit. Gjithashtu, diçka për t’u kujdesur, pas një dëmtimi në kokë, një person mund të përjetojë marramendje kur ngjitet ose zbret shkallët.

Kur ecni poshtë shkallëve, përpiquni të mbani një përkulje të gjunjëve në mënyrë që këmbët tuaja të mos jenë plotësisht të drejta. Vini re se si kafshët e bëjnë këtë kur ecin tatëpjetë. Ndihmon për të mbajtur gjunjët të shëndetshëm, duke reduktuar presionin e kyçeve.