Dëgjo live TOP ALBANIA RADIO
Dëgjo live TOP GOLD RADIO
Dëgjo live MY MUSIC RADIO
Voto në THE TOP LIST
Sociale

Në pamundësi për kredi bankare, biznesi merr fajde në treg të zi

Bizneset po e gjejnë të vështirë të kërkojnë para në banka dhe po i drejtohen burimeve alternative ose thënë ndryshe “tregut të zi”.

Sipas anketës së realizuar nga Banka e Shqipërisë bizneset kanë rritur gatishmërinë e tyre për tiu drejtuar këtyre burimeve. Me i gatshëm është biznesi i vogël dhe i mesëm.

Vrojtimet e Bankës së Shqipërisë në tremujorin e parë të 2021-it tregojnë se kushtet që bizneset duhet të plotësojnë për të marrë kredi janë vështirësuar.

Ekspertët, njëkohësisht njerëz të biznesit shprehet se situata kërkon ndërhyrjen e menjëhershme të institucioneve. Gjithashtu,  ata paralajmërojnë fatin tragjik që i pret bizneset nëse nuk pranohen nga bankat.

Bizneset që kërkojnë hua nga burime alternative

6M II 2019 6MII 2020

Biznesi i vogël – 37.6% 40 %
Biznesi i mesëm – 35.8% 51.5%
Biznesi i madh – 40.9% 46.8 %