Aktualitet

OBSH bën thirrje për “korridor humanitar” në Ukrainë!

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) ka thënë se këtë dimër në Ukrainë ka të bëjë me “mbijetesën”.

Në një konferencë për shtyp, drejtori rajonal i OBSH-së për Evropën, Dr Hans Kluge, bëri thirrje për ngritjen e një korridori për të lejuar ndihmat për të hyrë në Ukrainë.

Ai shprehu shqetësim të veçantë për 17,000 pacientët me HIV në rajonin Donetsk të Ukrainës lindore, të cilët ai tha se ishin afër mbarimit të barnave kritike antiretrovirale.

Dr Kluge tha: “Ky dimër do të jetë kërcënues për jetën për miliona njerëz në Ukrainë.

“Kriza shkatërruese e energjisë, thellimi i emergjencës së shëndetit mendor, kufizimet në aksesin humanitar dhe rreziku i infeksioneve virale do ta bëjnë këtë dimër një provë të frikshme për sistemin shëndetësor ukrainas dhe popullin ukrainas, por edhe për botën dhe angazhimin e saj për të mbështetur Ukrainën. .

“Vendi po përballet me një krizë termike në krye të një krize të përhershme të sjellë nga lufta dhe pandemia.

“Gjysma e infrastrukturës energjetike të Ukrainës është ose e dëmtuar ose e shkatërruar. Kjo tashmë ka efekte të dëmshme në sistemin shëndetësor dhe në shëndetin e njerëzve.”