Tech

TikTok mund të jetë duke sjellë një ndryshim në mesazhet e aplikacionit!

Duket se TikTok po rrit ekipin e tij që të punojnë në veçoritë e mesazheve, sipas një serie listash pune të postuara së fundmi nga kompania e mediave sociale. TikTok i lejon përdoruesit të dërgojnë mesazhe të drejtpërdrejta tashmë, përmes një butoni në profilin e përdoruesit me të cilin duan të bisedojnë. Por veçoria e mesazheve direkte nuk është aq e lehtë për t’u gjetur ose e përfshirë pa probleme në strukturën e TikTok sa është në platforma si Instagram ose Snapchat.

Rritja e ekipeve që punojnë në mesazhe mund të ndihmojë platformën popullore të videove në formë të shkurtër – e cila prej kohësh është fokusuar në ndihmën e përdoruesve të zbulojnë përmbajtje argëtuese nga të huajt – të zgjerojë veçoritë që i lejojnë përdoruesit të lidhen më mirë me njerëzit që njohin në aplikacion. Dhe mund të shënojë një kërcënim tjetër nga TikTok për platformat rivale që janë ndërtuar kryesisht rreth lidhjes së përdoruesve me lidhjet e tyre personale sociale.

Rolet e reja do të shënojnë një vazhdimësi të punës që TikTok ka bërë për të inkorporuar më shumë mjete dhe veçori që ndihmojnë përdoruesit të ndërveprojnë dhe të përforcojnë lidhjet e tyre në botën reale brenda aplikacionit, duke përfshirë një furnizim që tregon vetëm përmbajtje nga miqtë e një përdoruesi dhe Tregimet e TikTok. Gjuha në shumë nga listat aktuale të vendeve të punës është relativisht e paqartë. Megjithatë, një postim për një drejtues inxhinierik për ekipin “TikTok Social” me bazë në Singapor shpjegon:

Ne jemi ekipi i mesazheve në TikTok. Misioni i ekipit tonë është të lehtësojë lidhjet kuptimplote të përdoruesve përmes përvojës së mesazheve të TikTok, e cila është ende në fillimet e saj. Kjo për të ofruar një zgjidhje të veçantë sociale të TikTok, siç janë mesazhet.