Shqipëria ndër vendet e para për dëbime nga Gjermania

Shqipëria është e para për dëbime nga Gjermania. Nga ky shtet janë dëbuar rreth 11 mijë e 500 vetë në gjysmën e parë të vitit 2019, dhe listën e riatdhesimeve e kryesojnë Shqipëria, Italia, Serbia, Gjeorgjia dhe Franca. Të ardhurit nga Ballkani mund të jetojnë në Gjermani vetëm në kuadër të qëndrimit me leje pune, ndërsa shanset për azil janë gati zero.