Lifestyle Love & Sex

3 mënyrat perfekte për t’i thënë atij që e dashuroni!

Të kesh dashuri për dikë është sinqerisht vetëm një nga ndjenjat më të mira në botë. A mund të mendoni vetëm për të? Gjatë gjithë kohës? E mahnitshme. Por çfarë ndodh kur doni të kaloni lakminë nga fantazia në realitet dhe të lini objektin e dashurisë tuaj të dijë për ndjenjat tuaja? Nëse po kërkoni mënyrën më të mirë për t’i bërë të ditur një djaloshi që e pëlqeni, mos kërkoni më tej, ne kemi një sërë këshillash se si t’i tregoni atij se ju pëlqen.

Thjesht thuaje direkt

Ndonjëherë, e thjeshta është më e mira. “Jini plotësisht të hapur dhe tregojini atij se si ndiheni për të,” rekomandon trajnerja e marrëdhënieve Niki Davis-Fainbloom. “Shpjegojini atij saktësisht se çfarë ju pëlqen tek ai dhe çfarë doni të bëni për këtë”, thotë ajo.

Tregoje, mos e thuaj

Nëse ta thuash atë drejtpërdrejt ndihet paksa frikësuese, atëherë mund të jetë më tërheqëse t’i tregosh dashurinë tënde nëpërmjet veprimeve. Për shembull, ju mund t’i jepni përparësi kalimit të kohës me të, t’i kushtoni vëmendje të lehtë fizike dhe të shihni se si janë përgjigjet e tij verbale dhe joverbale. “Nëse përgjigja është pozitive, ndoshta shkoni për një puthje nëse momenti është i duhuri”, thotë ajo.

Komplimente, komplimente, komplimente

“Shumë arsye pse ne zgjedhim një partner është sepse ndihet mirë të jesh pranë atij personi,” shpjegon terapisti seksual Heather Shannon. Komplimentet janë një mënyrë e shkëlqyer për t’ju treguar se e admironi atë në një farë mase dhe për ta ndihmuar atë të ndihet mirë pranë jush. Ju mund t’i thoni atij se po duket mirë në atë formë, se gjithmonë argëtoheni me të, ose diçka më thellë që e vlerësoni se sa i përkushtuar është ai për rritjen personale. “Çështja është të përcillni se po e vëreni atë dhe po i vini re pikat e tij të forta”, thotë ajo.