Aktualitet

Berisha ‘sulmon’ sërish: Rama dhe Kim po ndërhyjnë në sistemin e drejtësisë!

Në prag të një vendimi nga Gjykata e Apelit për çështjen e kontrollit të PD-së, Sali Berisha vijon presionet ndaj institucioneve të drejtësisë. Fill pas qëndrimit të Gjykatës se deklaratat partiake janë të papranueshme, Berisha thotë se kjo tregon ndërhyrjen e Edi Ramës dhe ambasadores së SHBA-së Yuri Kim në sistemin e drejtësisë.

“Deklarata e parë në historinë e botës! Të dashur miq,  prej tre javësh, në kundërshtim flagrant me ligjet e vendit gjatë të cilave Gjykata e Tiranës nuk i dha PD një kopje të vendimit anti-ligjor të gjykatëses Blerina Muça, e cila në kundërshtim flagrant me ligjin dhe me ndërhyrje anti-kushtetuese të Edi Ramës dhe Guvernatores Kim (siç e pohoi ajo vetë) shpalli palë ata që kurrë nuk kanë qenë palë. Këtë vendim anti-ligjor kjo gjykatë e dërgoi sot në Apel, përsëri duke mos ia dhënë vendimin PD, e cila ishte palë e vetme në proces.

Por ky akt-antiligjor ne një rast unik në historinë e Shqipërisë dhe të botës, shoqërohet nga një deklaratë politike e gjykatës së Apelit publikuar dy orë para se sa të hidhet shorti për gjyqtarin që do të shqyrtonte çështjen. Kjo deklaratë që asnjëherë nuk është bërë në paradhënie nga ndonjë gjykatë, as në diktaturë, dëshmon në mënyrë të pakundërshtueshme:

1- Ndërhyrjen e turpshme dhe diktimin e një deklarate të tillë gjykatës nga Edi Rama, e cila tregon përpjekjet e tmerrshme për ndikimin në drejtësi. Duke dënuar me ashpërsinë më të madhe këtë ndërhyrje brutale në punën e gjykatave, rikujtojmë se një deklaratë e tillë nuk është bërë as kur Alibasha sulmoi egër gjykatësin e gjykatës së Tiranës, një ditë para se të vendoste për kuvendin e 11 Dhjetorit të vitit 2021 të PD”, shkruan Berisha.