Health & Beauty Lifestyle

E dimë që ndonjëherë përtoni por jeni duke gabuar duke veshur të njëjtat rroba për 2 ditë me radhë!

“E kam veshur vetëm një herë atë bluzë, patjetër që mund ta rivesh sërish!” Shumica prej nesh janë fajtorë që i veshin të njëjtat rroba ditë pas dite. Edhe nëse rrobat tuaja kanë erë të mirë, ato janë të mbuluara me djersë dhe baktere dhe nëse nuk i ndërroni ato çdo ditë, kjo mund të çojë në disa pasoja të pakëndshme të cilat janë:

1. Mund të shkaktojë puçrra në trup.

Nëse keni pasur probleme me puçrrat në shpinë ose gjoks, mund të mendoni të ndryshoni rrobat tuaja çdo ditë. Rrobat e pista mbledhin djersën dhe bakteret që transferohen në çdo zonë që mban qime në trupin tuaj, duke shkaktuar bllokimin e poreve. Djersa e kombinuar me qelizat e vdekura të lëkurës mund të shkaktojë acarim dhe të çojë në puçrra fytyre pothuajse në çdo pjesë të trupit tuaj, duke përfshirë shpinën, kofshët dhe madje edhe të pasmet.

2. Mund të çojë në erë të pakëndshme të trupit.

Nëse dëshironi ta shtyni ditën tuaj të larjes së rrobave për aq kohë sa të jetë e mundur, ne e kuptojmë. Por rrobat tuaja janë në kontakt me aroma më pak se të freskëta, si djersa e sqetullës. Mikrobet dhe bakteret e duan djersën, dhe kombinimi i të dyjave çon në erë të pakëndshme të trupit.

3. Mund të jeni duke e ekspozuar veten ndaj mikrobeve të njerëzve të tjerë.

Është një gjë të jesh i ekspozuar ndaj vajrave dhe baktereve të trupit gjatë gjithë ditës, por është krejtësisht tjetër gjë të jesh i ‘mbështjellë’ me bakteret e njerëzve të tjerë. Ne të gjithë kemi baktere në lëkurën tonë dhe shumica e mikrobeve që përfundojnë në rrobat tona vijnë nga trupi ynë. Por është gjithashtu e mundur që të merrni mikrobet në rrobat tuaja nga njerëzit e tjerë dhe megjithëse ato shpesh janë të padëmshme, disa prej tyre mund të shkaktojnë infeksion, veçanërisht nëse keni probleme me lëkurën.

4. Mund t’ju shkaktojë skuqje.

Nëse keni vënë re ndonjëherë një skuqje në lëkurën tuaj, kjo mund t’ju japë motivimin për të ndërruar rrobat më shpesh. Rrobat janë në kontakt të ngushtë me lëkurën tuaj dhe nëse rrobat e ndotura fërkohen me të, vajrat dhe bakteret e bllokuara në pëlhurë mund të shkaktojnë acarim të lëkurës.