Health & Beauty Lifestyle Travel

Gabimi që bëjnë njerëzit me syze optike teksa janë duke fluturuar…

Së fundmi, një blogere udhëtimesh ka zbuluar një gabim të zakonshëm që bëjnë pasagjerët teksa janë duke fluturuar. Youtuberja Sabina, e njohur më mirë si GirlvsGlobe, shpjegoi pse personat që mbajnë syze optike duhet t’i mbajnë ato edhe kur fluturojnë në vend që të zgjedhin lentet e kontaktit. E gjitha ka të bëjë me atë se sa i thatë është ajri në aeroplan, gjë që mund të ndikojë në trupin tuaj në më shumë mënyra sesa mund ta kuptoni.

Siç shpjegoi Sabina në një video në kanalin e saj në YouTube, ajri i kombinuar me lentet e kontaktit mund t’ju bëjë të mos ndiheni aspak rehat dhe të keni shqetësime. Ndërkaq, ajo tha se:

Mos mbani lente, vendosni syze sepse ajri i thatë të bën të ndihesh sikur ke ndonjë letër pas qepallave.

Ndërkaq, rikujtojmë se një grua ka zbuluar së fundmi arsyet se pse shumë njerëz vonohen apo humbasin fluturimet e tyre. Përdoruesja e Tiktok, Laila Zubair shpjegoi pse pasagjerët duhet të sigurohen që të gjitha produktet e tyre të lëngshme të jenë në një qese plastike të tejdukshme dhe çfarë mund të ndodhë nëse ndonjë prej tyre nuk është. Megjithëse këshillat e saj u dhanë posaçërisht për aeroportet e Londrës, rregullat vlejnë për të gjitha aeroportet, që do të thotë se pasagjerët kudo që janë duhet të jenë të vetëdijshëm.