Health & Beauty Lifestyle

Këshilla për kujdesin e lëkurës: Qasja konsistente ndaj përdorimit të vitaminës C dhe retinolit!

Marrja e një vendimi midis substancave të ndryshme për kujdesin e lëkurës mund të jetë vërtet e vështirë. Të tilla si çfarë funksionon në të vërtetë? Çfarë dështon? Retinoli dhe vitamina C, nga ana tjetër, janë pa dyshim përbërësit më të mirë dhe më të studiuar tërësisht për të eleminuar shenjat e plakjes dhe për t’i dhënë një shkëlqim natyral fytyrës tuaj.

Retinoli është një komponent fantastik për trajtimin e akneve, sepse funksionon në nivel qelizor për të përshpejtuar qarkullimin e qelizave, për të pakësuar inflamacionin dhe për të ulur prodhimin e vajit, pra për të gjitha veprimet e nevojshme për të mbajtur poret e pastra dhe lëkurën pa akne. Nga ana tjetër, vitamina C është një antioksidant i fortë që ndihmon në riparimin e dëmtimit të lëkurës dhe zvogëlimin e efekteve të plakjes.

Dëmtimi i radikaleve të lira në lëkurë i shkaktuar nga agresorët e mjedisit, duke përfshirë ndotjen, rrezatimi infra të kuqe dhe drita blu parandalohet në mënyrë shumë efektive nga vitamina C. Rutina juaj e kujdesit të lëkurës duhet të përfshijë si retinol ashtu edhe vitaminë C. Ne do të shqyrtojmë disa aplikime të mundshme për të dyja këto komponime në këtë postim, siç sugjerohet nga dermatologu dhe guru i kujdesit të lëkurës Dr. Saru Singh.

1. Aplikoni çdo komponent në intervale të ndryshme gjatë gjithë ditës.

Retinoli zakonisht përdoret më së miri gjatë natës, ndërsa vitamina C është më efektive në mëngjes. Gjëja e parë në mëngjes, aplikoni serumin tuaj të vitaminës C në lëkurë të pastër dhe të thatë. Pas kësaj, përdorni një hidratues të përshtatshëm për llojin e lëkurës tuaj dhe një krem kundër diellit me një SPF 30 ose më të lartë. Ju mund ta mbushni retinolin tuaj me një serum të acidit hialuronik ose hidratues në mbrëmje nëse lëkura juaj është e prirur ndaj tharjes.

2. Aplikoni çdo komponent në netë të ndryshme.

Nëse preferoni të përdorni produkte për kujdesin e lëkurës gjatë natës, vitamina C dhe retinoli ende mund të përdoren siç duhet. Vitamina C është ende e dobishme në mbrëmje edhe nëse funksionon më mirë në mëngjes. Megjithatë, kjo nuk do të thotë që ju mund t’i përdorni të dyja në të njëjtën kohë. Shpesh këshillohet ndërrimi i komponentëve dhe përdorimi i tyre në mbrëmje të ndryshme.

3. Përdorimi i hidratuesit dhe kremit kundër diellit

Përdorimi i tyre në lidhje me një nga antioksidantët më të mirë dyfishon në mënyrë efektive përfitimet mbrojtëse të lëkurës. Përdorimi i këtyre të dyjave në lidhje me një hidratues dhe krem kundër diellit kryesisht ndihmon në parandalimin e radikalëve të lirë dhe ekspozimit ndaj rrezatimit UV, si dhe në ruajtjen e hidratimit të lëkurës gjatë gjithë ditës.