Celebrities Gossip

Princi Andrew bën marrëveshje me Virginia Giuffre, Mbretëresha Elizabeth refuzon të komentojë!

Mbretëresha ka refuzuar të komentojë zgjidhjen jashtë gjykatës së djalit të saj Princit Andrew me Virginia Giuffre, pasi Duka i Jorkut mbetet pa titujt e tij mbretërorë. Mbretëresha i hoqi djalit të saj të dytë titujt e tij prestigjiozë të nderit ushtarak dhe patronazhet mbretërore në janar, në një lëvizje që e largoi atë nga institucioni. Kuptohet se deklarata e lëshuar nga pallati më 13 janar, ku përshkruhen ndryshimet, mbetet ende në fuqi, me dukën që vijon të mos marrë përsipër asnjë detyrë publike.

Zonja Giuffre pretendoi se ishte detyruar të kryente marrëdhënie seksuale me Dukën kur ishte 17 vjeç. Princi Andrew i ka mohuar gjithmonë pretendimet. Lajmi për zgjidhjen e re jashtë gjykatës vjen pasi Princi Andrew duhej të jepte dëshmi nën betim muajin e ardhshëm si pjesë e çështjes civile të sulmit seksual kundër tij. Pallati Buckingham sonte nuk pranoi të komentojë mbi zhvillimin. Duka i Jorkut do të ndotet përgjithmonë nga pretendimi për sulm seksual civil të ngritur kundër tij, ka thënë një ekspert mbretëror. Joe Little, i revistës Majesty, i tha agjencisë së lajmeve PA:

Unë thjesht nuk mendoj se ai do të rifillojë ndonjëherë punën si një anëtar i familjes mbretërore. Unë mendoj që institucioni i monarkisë është njollosur nga shoqërimi i tij me Epstein dhe thjesht mendoj se nuk ka kthim prapa për të gjitha këto.

Për reagimin e mundshëm të pjesës tjetër të familjes mbretërore, ai tha:

Jam i sigurt se ata janë të kënaqur që kjo (marrëveshja e zgjidhjes) ka ndodhur, por a e shfajëson ajo princin që me të vërtetë nuk është akuzuar për asgjë kriminale? Unë mendoj se ai do të njolloset përgjithmonë nga ky skandal, për shkak të mungesës së një mënyre më të mirë për ta përshkruar atë.

Dokumentet e gjykatës tregojnë se Duka i Jorkut dhe Virginia Giuffre kanë arritur një zgjidhje në parim në kërkesën e paraqitur në SHBA. Një dokument i dorëzuar në një gjykatë amerikane thoshte:

Virginia Giuffre dhe Princi Andrew kanë arritur një marrëveshje jashtë gjykatës. Palët do të paraqesin një shkarkim të parashikuar pas marrëveshjes. Princi Andrew synon të bëjë një donacion të konsiderueshëm për bamirësinë e zonjës Giuffre në mbështetje të të drejtave të viktimave.