Lifestyle

Si ajo që veshim përmirëson mirëqenien tonë…

Ka shumë tendenca të modës që po qarkullojnë në këtë moment. Megjithatë, njëra që ia vlen të shikoni është e ashtuquajtura ‘veshje dopamine’. Ky është një trend që lidhet me veshjen e veshjeve shumëngjyrëshe, për të përmirësuar mënyrën se si ndihet përdoruesi. Koncepti mund të interpretohet në çdo mënyrë që ju pëlqen.

Gjithçka ka të bëjë me përdorimin e rrobave tuaja për t’ju bërë të ndiheni më mirë, gjë që, sipas hulumtimit të profesoreshës Karen Pine, nga departamenti i psikologjisë në Universitetin e Hertfordshire, është një koncept shumë real dhe i vlefshëm. Në fakt, Pine zbuloi se veshjet kanë veti që ndryshojnë mendjen dhe kur pjesëmarrësve iu kërkua të vishnin sende që kishin një kuptim simbolik, besimi i tyre u rrit. Terapistja Sally Baker shprehet se:

Sa herë që mendoni pozitivisht për veten tuaj, ose përjetoni një humor pozitiv, atëherë dopamina dhe serotonina, hormonet e ndjenjës së mirë lëshohen në trurin tuaj dhe ju përjetoni një ngritje emocionale.

Psikologia Danielle Haig shprehet se:

Mënyra se si vishemi ka një ndikim të jashtëzakonshëm në mënyrën se si ndihemi. Përfaqësimi i vetvetes dhe i mënyrës se si duam të dukemi ose jo mund të përmirësojë disponimin tuaj. Mendoni të vishni kostumin ose uniformën tuaj të preferuar për punë. Të veshësh këpucët e festës dhe veshjet më provokuese të mbrëmjes do të të bënte të ndiheshe krejtësisht ndryshe.

Danielle thekson se, gjatë pandemisë të gjithë filluam të vishnim veshje më të rehatshme. Ndërsa kjo mund të jetë çliruese në mënyrën e vet, shumë njerëz mendojnë se kanë humbur ndjenjën e identitetit dhe me kalimin e kohës kjo ka ndikuar në humorin e shumë njerëzve. Miranda Holder është e specializuar pikërisht në këtë fushë.

Sipas Mirandës, ‘veshja dopamine’ dhe ‘përqafimi’ i të gjitha gjërave të shndritshme dhe me ngjyra, do të fitojë vëmendje serioze gjatë këtij viti, sepse pas kohës që kemi kaluar, të gjithë kemi nevojë për pak gëzim dhe instinktivisht, ne e dimë se kjo është mënyra për ta arritur atë.

Tani ekziston një ndjenjë e kohës së humbur dhe kapjes së momentit, për të festuar jetën dhe nuk ka mënyrë më të mirë për ta festuar atë sesa të veshësh rrobat e tua të gëzuara dhe të shfaqesh në këtë jetë si versioni më i mirë i vetes. Moda është një gjuhë dhe ngjyra është një mënyrë për të komunikuar në mënyrë të pandërgjegjshme. Ngjyra është e fuqishme sepse ju keni edhe përfitimet e shtuara të psikologjisë së ngjyrave. Kthimi në fizikën kuantike, ngjyra, ashtu si ne, ka një frekuencë dhe një dridhje ose rezonancë të caktuar dhe nuancat e ndryshme kanë vibrime të ndryshme të cilat shkencërisht kanë ndikuar në mirëqenien tonë.

Ajo sugjeron të mendosh të kuqen për ‘energji dhe dinamizëm’, rozë për ‘butësi dhe ndjeshmëri’ dhe jeshile për ‘paqe dhe ekuilibër’.